Esteu aquí

Incidències dels serveis

Substitució de la canonada de distribució d'aigua potable als carrers de Cornellà i Cirerers

 

L’empresa Aigües de Barcelona realitzarà en els propers dies obres de substitució de la canonada de distribució d’aigua potable als carrers de Cornellà (números 1,3, 5 i 7) i de Cirerers (de l’1 al 21).

Els treballs consistiran en la substitució de la canonada de fibrociment (uralita) per una nova
de fundició de major diàmetre per a millorar la qualitat i servei de la companyia.


L’inici de les obres està previst pel dia 2 de juny i la finalització pel dia 15 de juliol.

Aquests treballs no suposaran cap afectació al trànsit. Pel que fa als accessos a finques i places d’estacionament, s’actuarà en coordinació amb la companyia per a minimitzar l’afectació i garantir les condicions de seguretat.

Disculpeu les molèsties. 

 


 

Substitució de la canonada de distribució d'aigua potable al carrer de les Torres

 

L’empresa Aigües de Barcelona realitzarà en els propers dies obres de substitució de la canonada de distribució d’aigua potable al carrer de les Torres (entre els números 52
i 58).

Els treballs consistiran en la substitució de la canonada de fibrociment (uralita) per una nova
de fundició de major diàmetre per a millorar la qualitat i servei de la companyia.

L’inici de les obres està previst pel dia 5 de juny i la finalització pel dia 30 del mateix mes.

Aquests treballs no suposaran cap afectació al trànsit. Pel que fa als accessos a finques i places d’estacionament, s’actuarà en coordinació amb la companyia per a minimitzar l’afectació i garantir les condicions de seguretat.

Disculpeu les molèsties. 

 


 

Reobertura del cementiri municipal

 

A partir del dimarts 26 de maig, el cementiri municipal de Sant Joan Despí obrirà amb el seu horari habitual:

  • De dimarts a dissabte, de 9 a 13 i de 16.30 a 19 hores
  • Diumenges i festius, de 9 a 13 hores

 


 

Reobertura de la deixalleria de la Fontsanta

 

A partir del dilluns 25 de maig, la deixalleria de La Fontsanta reobrirà el seu servei per a particulars. L'aforament màxim a l'interior de la deixalleria serà de tres persones usuàries.

L'horari d'obertura de la deixalleria de la Fontsanta serà:

  • De dilluns a divendres, no festius, de 10 a 13.30 h i de 16 a 18.30 h
  • Dissabtes, no festius, de 9 a 13.30 h
  • Primer diumenge de mes, de 9 a 13 30 h

 


 

Mesures per pacificar el trànsit i millorar la seguretat viària a l'avinguda de Barcelona

 

A partir de divendres 22 de maig, l’Ajuntament restringirà la circulació de vehicles en un tram de l'avinguda de Barcelona en diferents franges horàries per tal de millorar la seguretat viària als vianants per passejar i fer esport.

La restricció de trànsit afectarà al tram situat entre el carrer dels Frares i l'av. de la Mare de Déu de Montserrat, que romandrà tallat de dilluns a divendres, de 20 a 23 h, i els dissabtes, diumenges i festius, de 8 a 10 i de 20 a 23 h.

Els carrers transversals Gran Capità, Mare de Déu de la Mercè, Marquès de Monistrol i Extremadura que connecten el carrer de la Fontsanta amb l'av. de Barcelona es mantindran oberts al trànsit. Es permetrà el pas de les línies d'autobús.

 

 


 

Mesures per guanyar espai per als vianants al carrer Major

 

A partir de dimecres 20 de maig, l’Ajuntament de Sant Joan Despí tancarà a la circulació de vehicles un tram del carrer Major en diferents franges horàries per tal de donar més espais als vianants perquè puguin passejar i fer esport.

La restricció de trànsit afectarà al tram del carrer Major situat entre els carrers de la Creu d'en Muntaner i de Manuel Vázquez Montalbán (antic carrer Sud, del sector de les Begudes), que romandrà tallat de dilluns a divendres, de 20 a 23 h, i els dissabtes, diumenges i festius, de 8 a 10 i de 20 a 23 h. Es permetrà el pas de les línies d'autobús i l'accés a la benzinera i a la masia de Can Tous.

 


 


Tancament de la circulació al carrer de la Creu d'en Muntaner


A partir del dissabte 9 de maig, el tram del carrer de la Creu d’en Muntaner entre avinguda Generalitat i carrer Major quedarà tancat a la circulació de vehicles en diferents franges horàries: de dilluns a divendres, de 20 a 23 hores, i els dissabtes i diumenges, de 8 a 10 i de 20 a 23 hores, per tal d'augmentar els espais per passejar i fer esport. 

El tancament de la circulació no afectarà al servei de les línies d’autobús que circulen per aquest tram.

 


 


Mesures per guanyar espai per als vianants al carrer del Bon Viatge


Al carrer del Bon Viatge s'eliminen les places d'estacionament de zona blava, necessàries per guanyar més espai per als vianants i poder mantenir la distància de seguretat en en zones especialment concorregudes i comercials.

També es reordenen les zones de càrrega i descàrrega, mantenint totes les zones d'estacionament de motos:

Tram av. de Barcelona - Montjuïc: Es prohibeix l'estacionament fora de l'horari de càrrega i descàrrega: de 8 a 11 h

Tram Montjuïc - Vicomicià: S'elimina la zona blava que passarà a ser exclusivament zona de càrrega i descàrrega: laborables de dilluns a divendres de 8 a 11 h i de 14 a 16 h; dissabtes de 8 a 10 h

Tram Vicomicià - Baltasar d'Espanya: En ser un dels trams més concorreguts, s'elimina tant la zona blava com la zona de càrrega i descàrrega (zona mixta), deixant tot l'espai lliure per als vianants. No es podrà estacionar.

Recordeu mantenir la distància de seguretat de 2 metres i caminar per la vorera situada a la vostra dreta.
 Mesures per guanyar espai per als vianants a l'entorn del carrer de Joan Maragall


Les places d'estacionament de zona blava situades davant del supermercat Charter Consum del carrer de Joan Maragall resten anul·lades per guanyar espais per als vianants i fer més fàcil mantenir la distància de seguretat en zones especialment concorregudes i comercials, com ara l'àmbit d'influència del carrer de Joan Maragall, la plaça Sant Joan i el carrer de Pi i Sunyer.

També s'habilita al mateix espai una reserva per càrrega i descàrrega de dilluns a dissabte de 8 a 11h.

Es mantenen les zones reservades per a l'estacionament de motos.

Recordeu mantenir la distància de seguretat de 2 metres i caminar per la vorera situada a la vostra dreta.
 Represa del servei de la deixalleria mòbil


La deixalleria mòbil de Sant Joan Despí reprèn l’activitat a partir del dijous 7 de maig, amb modificacions en els horaris i en el nombre de parades als diferents barris de la ciutat. Consulteu els horaris a la imatge:


 


 

Tancament de l'oficina de l'ORGT

 

D'acord amb l'estat d'alarma decretat pel govern de l'Estat, i en aplicació de les mesures excepcionals que ha adoptat la Diputació de Barcelona, davant la situació generada per l'evolució del coronavirus COVID-19, i amb la finalitat de reduir al màxim la propagació de la malaltia, les instal·lacions de l'Organisme de Gestió Tributària romandran tancades mentre duri aquesta situació excepcional.

L'atenció al contribuent es mantindrà a través dels següents canals:

  • Telemàtica www.orgt.diba.cat. També podreu presentar escrits a través del registre telemàtic
  • Correu electrònic, a l'adreça orgt.atenciociutadana@diba.cat, a través de la qual es rebran i contestaran consultes
  • Per telèfon, trucant al número 93 202 98 02


Disculpeu les molèsties
 Suspensió del servei municipal de recollida d'oli domèstic


L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha suspès temporalment el servei municipal de recollida d’oli domèstic com a mesura preventiva per aturar l’expansió de la COVID-19.
 L'Ajuntament atendrà exclusivament per telèfon i correu electrònic


Per evitar els desplaçaments en aplicació de l’estat d’alarma, a partir de dilluns 16 de març l’Ajuntament de Sant Joan Despí atendrà exclusivament via telèfonica i per correu electrònic:

Telèfon: 93 480 60 00   
(de 8.30 a 14.30 h i de 17 a 19 h, de dilluns a divendres)

Correu electrònic: ajuntament@sjdespi.cat

Si no es tracta de temes urgents, demanem esperar a que la situació es normalitzi per fer la gestió. Gràcies per la vostra col·laboració.
 Instal·lació de pantalles acústiques a l'autovia B-23 al barri de Torreblanca


El dilluns 10 de febrer de 2020, l'Ajuntament de Sant Joan Despí iniciarà les obres d'instal·lació de pantalles acústiques a l'autovia B-23 a l'altura del barri de Torreblanca, a l'entorn del pas per damunt de l'avinguda de la Generalitat. Els treballs consistiran en la instal·lació d'una pantalla acútica de 124 metres de longitud per tal de minimitzar els nivells sonors provocats pel trànsit de l'autovia a l'entorn residencial.

Les obres s'executaran de dilluns a divendres, de 8 a 18 hores. Tot i això, els treballs de fonamentació de les pantalles acústiques s'hauran d'executar en horari nocturn. 

El termini d'execució de les obres és de dos mesos, amb la previsió que finalitzin abans de Setmana Santa.

Disculpeu les molèsties.

Pantalles acústiques

 L’escala del carrer de Baltasar d’Espanya tancada al pas per obres


Des de dijous 2 de gener de 2020, l’escala del carrer de Baltasar d’Espanya amb passeig del Canal restarà tancada al pas de vianants per motiu de les obres d’instal·lació de la nova escala mecànica.

L’accés es podrà realitzar pels carrers paral·lels, com ara Maluquer o Cor de la Flora.

Disculpeu les molèsties.


 Alerta davant la presència de senglars

Davant la possible presència d’exemplars de porcs senglars a la ciutat, especialment a la zona del Pla del Vent-Torreblanca, demanem màxima precaució. El porc senglar és un animal salvatge cada vegada més freqüent en zones urbanes. És probable que estigui de pas perquè recorren llargues distàncies.

En cas de trobar-vos amb un porc senglar es recomana el següent:

· No ens hi hem d’apropar mai, ni tocar-los: No es tracta de mascotes, sinó d’animals que viuen en un entorn natural i, per tant, ens poden veure com una amenaça directa si ens apropem.

· Evitem moviments o sorolls bruscos si es troben molt a prop: ells intenten fugir si veuen perill i el poden evitar. Però en el cas que estiguin a prop, o vagin amb les seves cries hem d’evitar fer moviments o sorolls bruscos, ja que ho podrien interpretar com una amenaça directa i enfrontar-se a nosaltres.

· No els hi hem de donar menjar: que amb aquest fet es modifica la seva conducta i acaben perdent la por a les persones. No hem d’oblidar que són animals salvatges.

·Llençar la brossa dins de bosses i assegurar-nos que el contenidor queda tancat correctament. Evitem llençar menjar a les papereres.

·El menjar dels animals domèstics ha de quedar fora de l’abast dels senglars.

·En cas que notem la seva presència podem fer soroll per tal que no s’acostin. No fer-ho en cas de tenir-los a una distància molt curta.

·Lliguem els gossos davant la seva presència: en cas que es sentin atacats poden ferir o envestir el nostre gos.

·Conduïm amb precaució: Poden creuar la carretera i provocar una col·lisió i/o la seva mort.

L’Ajuntament ha augmentat la vigilància i ha posat les mesures de neteja necessàries per evitar la presència d’escombraries que els serveixin d’aliment.