Esteu aquí

Incidències dels serveis

Obres d’asfaltatge en diferents carrers de Pla del Vent-Torreblanca


L’Ajuntament de Sant Joan Despí està duent a terme treballs de millora de l’asfalt i reparació del ferm en diferents carrers del barri de Pla del Vent-Torreblanca. Aquests treballs es perllongaran fins la primera setmana de juny i afectaran als carrers de Lluís Companys i de Torreblanca (i vies perpendiculars entre els dos carrers) i Sant Jordi i les Vinyes. Aquesta és la primera fase d’un pla d’asfaltatge de diferents carrers per tal de continuar millorant l’espai públic de Sant Joan Despí.

 


Tall de trànsit per obres al nou sector de les Begudes-Ciutat Esportiva FCB


Els dissabtes 19 i 26 de maig, amb motiu de la realització de treballs de canalització vinculats a les obres d’urbanització del sector de les Begudes Ciutat Esportiva FCB, es realitzaran talls puntuals de trànsit al carrer Major en el seu tram entre l’avinguda Onze de Setembre i el nou carrer ara en construcció. El trànsit es desviarà per: carrers de Francesc Macià – del Sud - Major. Disculpin les molèsties.

      

 


Alerta davant la presència de senglars


Davant la possible presència d’exemplars de porcs senglars a la ciutat, especialment a la zona del Pla del Vent-Torreblanca, demanem màxima precaució. El porc senglar és un animal salvatge cada vegada més freqüent en zones urbanes. És probable que estigui de pas perquè recorren llargues distàncies.

En cas de trobar-vos amb un porc senglar es recomana el següent:

  • No ens hi hem d’apropar mai, ni tocar-los: No es tracta de mascotes, sinó d’animals que viuen en un entorn natural i, per tant, ens poden veure com una amenaça directa si ens apropem.
  • Evitem moviments o sorolls bruscos si es troben molt a prop: ells intenten fugir si veuen perill i el poden evitar. Però en el cas que estiguin a prop, o vagin amb les seves cries hem d’evitar fer moviments o sorolls bruscos, ja que ho podrien interpretar com una amenaça directa i enfrontar-se a nosaltres.
  • No els hi hem de donar menjar: que amb aquest fet es modifica la seva conducta i acaben perdent la por a les persones. No hem d’oblidar que són animals salvatges.
  • Llençar la brossa dins de bosses i assegurar-nos que el contenidor queda tancat correctament. Evitem llençar menjar a les papereres.
  • El menjar dels animals domèstics ha de quedar fora de l’abast dels senglars.
  • En cas que notem la seva presència podem fer soroll per tal que no s’acostin. No fer-ho en cas de tenir-los a una distància molt curta.
  • Lliguem els gossos davant la seva presència: en cas que es sentin atacats poden ferir o envestir el nostre gos.
  • Conduïm amb precaució: Poden creuar la carretera i provocar una col·lisió i/o la seva mort.


L’Ajuntament ha augmentat la vigilància i ha posat les mesures de neteja necessàries per evitar la presència d’escombraries que els serveixin d’aliment.

 


Ampliació del termini de pagament dels rebuts de l'Impost sobre vehicles de tracció mecànica 2018


L'Organisme de Gestió Tributària ha acordat ampliar fins al 4 de juny el termini de pagament en voluntària dels rebuts de l'Impost sobre vehicles de tracció mecànica de l'exercici 2018, de forma que es prorroga un mes.
 Inici de les obres de remodelació del carrer Major


Dilluns 12 de març està previst l’inici de les obres de remodelació del carrer Major, al tram comprès entre l’av. de Barcelona i el carrer de Jacint Verdaguer. Els treballs es realitzaran per fases, que afectaran a diferents trams. Així, la primera fase, que es preveu que finalitzi al juny, concentrarà les obres entre Jacint Verdaguer i Baltasar d’Espanya, que restarà tallat. La resta del carrer continuarà obert al trànsit, però canviarà el sentit de circulació a Baltasar d’Espanya entre Major i J.A. Goytisolo. En aquest tram se situarà la parada d’autobús ubicada a la zona afectada. També es regularà el pas per Torrent d’en Negre en funció de les obres.
 


 

El mercat ambulant del Centre es trasllada a la plaça de l’Ermita


A partir del dia 12 de febrer, el tradicional mercat ambulant dels dilluns del barri Centre deixarà el seu emplaçament actual i s’ubicarà a la plaçade l’Ermita fins al tram de vianants del carrer del Bon Viatge.
El canvi d’ubicació està motivat per les properes obres de reforma del carrer Major i no provocarà alteracions al trànsit, ja que el carrerMercat continuarà obert.
L’horari continuarà sent l’habitual, de 7 a 14 hores.