Esteu aquí

Incidències dels serveis

Eleccions Generals 2019: Exposició del cens electoral de l’11 al 18 de març


El període d’exposició al públic del cens electoral per a les properes eleccions generals del 28 d’abril de 2019 serà de l’11 al 18 de març, ambdós inclosos. Es pot consultar a través de la pàgina web de l’Institut Nacional d’Estadística (www.ine.es) i presencialment a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de l’Ajuntament de Sant Joan Despí (camí del Mig, 9).

En cas necessari, es podran fer les pertinents reclamacions sobre inclusions, exclusions o modificacions en horari de dilluns a divendres, de 9 a 14 hores, i dimecres de 16.30 a 19 hores, a les dependències de l’OAC.

Per poder exercir el dret de vot a les eleccions generals és necessari estar inscrit correctament en el cens electoral.
 Treballs d’asfaltatge al carrer Major a les Begudes


L’Ajuntament de Sant Joan Despí durà a terme, el dilluns 25 de febrer, treballs d’asfaltatge, pintura horitzontal i esporga d’arbres al carrer Major, entre l’av. Onze de Setembre i el pas inferior de la B-23. Per aquest motiu, al carrer hi haurà talls amb restricció de trànsit entre les 9.15 i les 16.45 hores.

Igualment, aquest dia restarà fora de servei la parada d’autobús situada en aquest tram de carrer (78 - L52 - E43).

Aquesta actuació forma part de les obres d’urbanització de la zona, que fins al 27 de febrer provocaran algunes afectacions en vials interiors del sector.

Disculpeu les molèsties.
 Treballs de millora al carrer de Josep Maria Trias de Bes


L’Ajuntament de Sant Joan Despí té previst, a partir del dia 28 de gener de 2019, iniciar els treballs relatius a la millora del carrer de Josep Maria Trias de Bes.

La reforma contempla un nou asfaltatge del carrer, així com la construcció d’una nova plataforma elevada entre la plaça del Carme i l’església de les Planes, a banda de la urbanització del seu entorn. També es crearà un nou pas de vianants elevat a la cruïlla amb el carrer de la Mare de Déu de la Mercè (treballs que s’iniciaran dies abans i no requereixen de tall de trànsit). Amb aquestes actuacions tindrem un carrer més pacificat pel que fa al trànsit i més segur per a les persones.

Treballs previs. Durant les obres de soterrament dels contenidors del carrer del passat desembre, es van detectar anomalies al terreny que cal analitzar abans de començar l’actuació. Per això, abans de l’inici de les obres es realitzaran cates del subsòl per tal d’assegurar una correcta execució dels treballs. Aquestes cates requeriran talls puntuals (es preveu un parell de dies) al trànsit rodat. Aquests talls tornaran a produir-se en el moment de realitzar el nou asfaltatge.

Disculpeu les molèsties que aquests treballs us puguin ocasionar.

 Arranjament del carrer de Rius i Taulet


L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha iniciat els treballs d’arranjament del carrer de Rius i Taulet, al tram entre l’avinguda de Barcelona i la plaça de Rosa Sensat, que contemplen:

• renovació i ampliació de voreres
• plantació d’arbrat
• nou enllumenat de Leds, més eficient i mediambientalment sostenible
• renovació del clavegueram
• asfaltatge

Mentre duri la reforma (tres mesos aproximadament), el carrer passarà a tenir un únic sentit de circulació, en direcció a Cornellà des de l’avinguda de Barcelona. La bateria de contenidors es traslladarà, provisionalment, a l’alçada de la plaça de Rosa Sensat.

Disculpeu les molèsties.


 Soterrament de contenidors a l’avinguda de l’Onze de Setembre


Dimecres 12 de desembre començaran les obres de soterrament dels contenidors situats a l’avinguda de l’Onze de Setembre, que provocaran algunes afectacions puntuals al trànsit.

Mentre durin aquests treballs canviarà provisionalment la ubicació de contenidors actuals de superfície, que s’ubicaran a prop d’on són ara, de manera ben visible.

Disculpeu les molèsties.

 Soterrament de contenidors a la plaça del Carme


Dimarts, 27 de novembre, començaran les obres de soterrament dels contenidors de la plaça del Carme, que provocaran algunes afectacions al trànsit i un canvi provisional de la ubicació de contenidors:

• Tancament al trànsit del carrer de Josep Maria Trias de Bes durant l’execució de les obres (es podrà accedir als pàrquings des de Mare de Déu de la Mercè o des de plaça Sant Joan).

• Prohibició d’estacionament en una de les bandes del carrer de J.M. Trias de Bes.

• Trasllat provisional dels contenidors de residus en el mateix carrer de Josep Maria Trias de Bes (cantonada plaça de Sant Joan).

Disculpeu les molèsties.


 Obres de remodelació integral del carrer Indústria


A partir del dia 8 de novembre començaran les obres de remodelació del carrer Indústria, al tram comprès entre els carrers de Gran Capità i Mare de Déu de la Mercè.

El treballs, que es perllongaran durant un període aproximat de cinc mesos, consistiran en la renovació de la pavimentació, l’ampliació de voreres, una nova il·luminació més eficient i sostenible, la plantació d’arbres i la col·locació de nou mobiliari urbà. També es renovarà la xarxa d’aigües i la del clavegueram. El carrer mantindrà la zona d’estacionament.

Mentre durin les obres, el carrer romandrà tallat al trànsit tot i que s’habilitarà l’accés als pàrquings dels veïns i veïnes en horari restringit. El pas per Travessia de la Llum no es veurà afectat.

Treballem per millorar el nostre espai públic. Disculpeu les molèsties.

 


Obres al carrer de Sant Francesc de Sales


A partir de divendres 26 d’octubre, el carrer de Sant Francesc de Sales romandrà tancat al trànsit amb motiu de les obres d’urbanització d’aquest carrer i espais adjacents. Així, el carrer Sant Francesc d’Assís mantindrà un únic sentit de circulació amb sortida pel carrer de Cornellà de Llobregat, tal com mostra el plànol.

Les parades del mercat ambulant ubicades al tram del carrer de Cornellà (entre Cirerers i Sant Francesc d’Assís) es traslladaran al carrer de John F. Kennedy, cantonada amb plaça d’Espanya. Disculpeu les molèsties.


 Urbanització de l’entorn de Sant Francesc de Sales: nova plaça arbrada  i nou vial


Dilluns, 1 d’octubre, està previst l’inici de les obres de remodelació urbanística de l’entorn del carrer de Sant Francesc de Sales, que comportarà  la creació d’una nova  gran plaça arbrada davant el nou centre de gent gran ara en construcció; un nou vial de connexió amb el carrer de Cirerers i la reurbanizació de St Francesc de Sales.

En una primera etapa es renovarà el col·lector del clavegueram de St Francesc de Sales i es procedirà a la seva reurbanització, feines que duraran mes i mig aproximadament. Per tal de provocar les mínimes afectacions possibles, els treballs es realitzaran per fases, mantenint el carrer obert al trànsit.

El conjunt de les obres tenen una durada prevista de 4 mesos.

Disculpeu les molèsties que aquestes feines us puguin ocasionar.

 


Canvi temporal d’ubicació de la Deixalleria mòbil a les Planes


Amb motiu de les obres que es realitzen al carrer de J.F. Kennedy, la Deixalleria Mòbil que presta servei a les Planes dimecres al matí i dijous a la tarda canvia de lloc temporalment, ubicant-se al carrer de Cornellà (zona de càrrega i descàrrega).

L’horari seguirà sent l’habitual:
dimecres d’11 a 12 hores
dijous de 17.10 a 18 hores

 


 

Canvis al mercat ambulant i afectacions al trànsit per obres al carrer J.F. Kennedy


El proper 19 de setembre començaran les obres de millora del carrer J.F. Kennedy, a la zona de les places del Mercat i d’Antonio Machado. Els treballs provocaran els dies de ‘mercadillo’ algunes afectacions al trànsit de la zona i canvis d’ubicació a parades del mercat ambulant dels dijous:

Les parades del ‘mercadillo’ habitualment ubicades al tram en obres es traslladaran al carrer de Cirerers adjacent a la plaça del Mercat.

L’accés als pàrquings del mercat i de la plaça del Mercat es farà  pel carrer de Cirerers (entrant des del carrer Eduard Bagaria de Cornellà). L’accés als pàrquings del carrer de Sant Francesc d’Assís caldrà fer-lo des del carrer dels Frares.

Disculpeu les molèsties. Alerta davant la presència de senglars


Davant la possible presència d’exemplars de porcs senglars a la ciutat, especialment a la zona del Pla del Vent-Torreblanca, demanem màxima precaució. El porc senglar és un animal salvatge cada vegada més freqüent en zones urbanes. És probable que estigui de pas perquè recorren llargues distàncies.

En cas de trobar-vos amb un porc senglar es recomana el següent:

  • No ens hi hem d’apropar mai, ni tocar-los: No es tracta de mascotes, sinó d’animals que viuen en un entorn natural i, per tant, ens poden veure com una amenaça directa si ens apropem.

  • Evitem moviments o sorolls bruscos si es troben molt a prop: ells intenten fugir si veuen perill i el poden evitar. Però en el cas que estiguin a prop, o vagin amb les seves cries hem d’evitar fer moviments o sorolls bruscos, ja que ho podrien interpretar com una amenaça directa i enfrontar-se a nosaltres.

  • No els hi hem de donar menjar: que amb aquest fet es modifica la seva conducta i acaben perdent la por a les persones. No hem d’oblidar que són animals salvatges.

  • Llençar la brossa dins de bosses i assegurar-nos que el contenidor queda tancat correctament. Evitem llençar menjar a les papereres.

  • El menjar dels animals domèstics ha de quedar fora de l’abast dels senglars.

  • En cas que notem la seva presència podem fer soroll per tal que no s’acostin. No fer-ho en cas de tenir-los a una distància molt curta.

  • Lliguem els gossos davant la seva presència: en cas que es sentin atacats poden ferir o envestir el nostre gos.

  • Conduïm amb precaució: Poden creuar la carretera i provocar una col·lisió i/o la seva mort.


L’Ajuntament ha augmentat la vigilància i ha posat les mesures de neteja necessàries per evitar la presència d’escombraries que els serveixin d’aliment.

 El mercat ambulant del Centre es trasllada a la plaça de l’Ermita


A partir del dia 12 de febrer, el tradicional mercat ambulant dels dilluns del barri Centre deixarà el seu emplaçament actual i s’ubicarà a la plaçade l’Ermita fins al tram de vianants del carrer del Bon Viatge.
El canvi d’ubicació està motivat per les properes obres de reforma del carrer Major i no provocarà alteracions al trànsit, ja que el carrerMercat continuarà obert.
L’horari continuarà sent l’habitual, de 7 a 14 hores.