Esteu aquí

Ajuntament i Creu Roja reparteixen kits d'alimentació a persones en situació de vulnerabilitat

18/12/2018 - Acció social

L'Ajuntament de Sant Joan Despí i la Creu Roja reparteixen aquests dies kits d'alimentació a persones de la ciutat que es troben en una situació de vulnerabilitat, per tal de donar una resposta homogènia en unes dates on s'accentuen les diferències socials.

Un total de 200 famílies de Sant Joan Despí rebran aquests kits que contenen productes d'alimentació de primera necessitat com ara oli, galetes, llegums, pasta, arròs o conserves i també productes típics de les festes nadalenques com ara torrons, neules, brou o xocolata.

La selecció de les persones i famílies beneficiàries es fa des dels serveis socials municipals. Es tracta de famílies en situació de vulnerabilitat, risc social i amb dificultats econòmiques. L'objectiu és donar resposta a aquestes persones en un moment com el Nadal en què s'agreugen els problemes econòmics i augmenta el risc d'exclusió social.

El lliurament dels kits d'alimentació va a càrrec de la Creu Roja. L'Ajuntament de Sant Joan Despí aporta el 75% del cost dels kits mentre que la Creu Roja n'aporta el 25% restant, segons un conveni signat entre ambdues institucions.

Aquesta aportació extraordinària d'aliments coincidint amb el Nadal complementa d'altres accions que l'Ajuntament de Sant Joan Despí realitza durant tot l'any per garantir les necessitats bàsiques de les persones i famílies amb menys recursos, amb una acció continuada des dels Serveis Socials municipals en àmbits com ara l'alimentació o la pobresa energètica.

A més, des de l'any 2011 a Sant Joan Despí funciona la Taula de Coordinació per a les necessitats bàsiques, formada per diferents entitats socials i l'Ajuntament. La Taula de Coordinació s'encarrega de la gestió, recepció i repartiment de donacions d'aliments, roba i electrodomèstics entre les persones en situació de vulnerabilitat.