Esteu aquí

Coronavirus (Covid 19): Un dispositiu municipal distribueix a domicili els ajuts de menjador escolar a les famílies beneficiàries

25/03/2020 - Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ha desplegat un dispositiu per distribuir a domicili les targetes moneder adreçades a l’alumnat d’educació primària i secundària que són beneficiaris d’una beca menjador del Consell Comarcal del Baix Llobregat. La distribució de les targetes va a càrrec de personal municipal i es fa als domicilis de les famílies per evitar desplaçaments.

En total, a Sant Joan Despí es reparteixen unes 350 targetes moneder, una per cada alumne beneficiari de beca menjador. Cada targeta va carregada amb 40 euros que es poden fer servir per anar a comprar productes de primera necessitat i d’alimentació. Les famílies han de conservar la targeta per si el tancament d’escoles s’allarga i se’n fa una recàrrega.

Ajuts individuals de menjador de l’Ajuntament

Pel que fa als nens i nenes d’escoles bressol, educació primarìa i educació secundària que tenen ajut individual de menjador de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, des d'avui dimecres comencen a rebre els vals alimentació municipals per garantir la seva correcta alimentació. En total, es distribuiran 128 vals, un per cada alumne beneficiari de beca per un import similar al de les targetes i també s'entreguen a domicili.

Un dispositiu format per agents cívics, vigilants de zones regulades d’aparcament i personal d’altres serveis de l’Ajuntament de Sant Joan Despí s’encarrega, des d'ahir dimarts, de distribuir les targetes i els vals alimentació, que es lliuren al domicili de les famílies beneficiàries de beques menjador per tal d’evitar desplaçaments. L’entrega de les targetes es realitza seguint els protocols de seguretat i higiene establerts per les autoritats sanitàries.

Durant la setmana passada, l’Ajuntament de Sant Joan Despí va contactar amb totes les famílies amb beca menjador del Consell Comarcal i amb ajut municipal individual de menjador per tal de coordinar l’entrega de les targetes moneder i dels vals alimentació. A les famílies en situació de greu vulnerabilitat, l’Ajuntament els va facilitar vals alimentació amb caràcter d’urgència.