Esteu aquí

2017: Resum d'un any carregat d'actuacions per transformar la ciutat

En marxa la primera electrolinera pública de la ciutat

31/12/2017 - Ajuntament

El 2017 ja està a punt d'acabar i és un bon moment per recordar el que ha estat aquest any a Sant Joan Despí. Dotze mesos molt intensos i carregats de novetats, amb multitud de projectes que s'han fet realitat. En aquestes línies fem un resum d'algunes de les actuacions i fets més destacats de 2017, tot i que resulta impossible recollir tot un any de feina intensa. I també hem preparat una galeria d'imatges per repassar l'any que acaba.

Aquest any s'han posat en marxa nous serveis per a les persones, com ara l'assessorament gratuït sobre les clàusules terra. I s'ha signat un conveni amb Aigües de Barcelona per afrontar l'emergència en cas de pobresa energètica, amb la finalitat d'assegurar el suministre d'aigua a les persones en situació de vulnerabilitat.

També s'han dut a terme iniciatives per millorar la sostenibilitat, com per exemple la instal·lació de noves òptiques amb tecnologia led en 348 semàfors que suposen un estalvi de diners i d'emissions a l'atmosfera. S'han replantat arbres al parc de la Fontsanta i s'hi han instal·lat habitacles d'insectes per afavorir la biodiversitat.

Pel que fa a la mobilitat, l'Ajuntament va cedir bicicletes elèctriques a joves dels instituts de la ciutat per promoure entre aquest col·lectiu els desplaçaments més sostenibles. Aquest any també ha estat el de la posada en marxa de la primera electrolinera pública de la ciutat, un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics.

El 2017 ha estat el de la transformació del carrer del Bon Viatge: aquesta artèria emblemàtica del barri Centre s'ha remodelat per esdevenir un carrer molt més còmode per als vianants, amb uns usos viaris que promouen una mobilitat més sostenible, tot garantint la dinàmica comercial i l'accessibilitat.

Durant aquest any també s'ha obert un espai d'esbarjo per a gossos al parc de la Fontsanta i s'han posat al dia diferents equipaments esportius: s'han construït dues noves pistes de pàdel al poliesportiu Francesc Calvet; s'han reformat vestidors al poliesportiu del Mig i al Salvador Gimeno; s'ha instal·lat nou paviment a la pista del Centre Esportiu Ugalde; s'ha substituït la gespa del Camp Municipal del Centre, i s'ha pintat la façana del poliesportiu Salvador Gimeno. A més, la gestió del Tennis Sant Joan ha passat a ser municipal.

D'altra banda, s'ha col·locat la primera pedra del futur Estadi Johan Cruyff de la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona. Molt a la vora, ha començat la urbanització del sector de les Begudes, amb l'obertura de carrers en un àmbit que es convertirà en una nova àrea residencial, de zones verdes, serveis i equipaments.

En l'àmbit de les infraestructures, la Generalitat i diferents ajuntaments, entre ells el de Sant Joan Despí, han posat en marxa aquest any una taula de treball per transformar la B-23.

El 2017 s'ha obert la nova església de la parròquia de Les Planes i Sant Joan Despí ha celebrat la primera Jornada de Pràctiques Educatives per intercanviar projectes i experiències. La ciutat s'ha sumat per primer cop a la Nit dels Museus. El Centre Jujol-Can Negre s'ha convertit en un nou punt d'informació turística i s'ha instal·lat un nou itinerari senyalitzat al passeig del Canal.