Esteu aquí

Crònica del Ple: Sessió ordinària del mes de gener de 2019

31/01/2019 - Ajuntament

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, celebrat el dijous 31 de gener de 2019 en sessió ordinària, va començar amb l'aprovació de l'acta de la sessió ordinària anterior i de la sessió extraordinària del 28 de desembre de 2018 i amb la lectura de les resolucions de l'Alcaldia. Tot seguit, els grups polítics municipals de Convergència i Unió (CiU), Partit Popular (PP), Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Ciutadans (Cs), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Síqueespot/Sísepuede (SQP) i Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) van debatre diferents propostes i dictàmens.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea d'Urbanisme, Espai Públic, Sostenibilitat, Seguretat, Convivència i Serveis Generals, el Ple va aprovar per unanimitat la declaració institucional del Ple municipal de l’Ajuntament de Sant Joan Despí contra el tancament de Gallina Blanca i a favor de l’ocupació i d’una indústria viable i de futur a Sant Joan Despí i al Baix Llobregat. Amb els vots a favor de CiU, ICV-EUiA, Cs, ERC, SQP i PSC i l'abstenció de PP es va aprovar el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana de Barcelona per a la implantació de la plataforma metropolitana d’aparcament. Per unanimitat de tots els grups van sortir endavant l'aprovació de la xifra de població oficial de Sant Joan Despí a data 1.1.2018, que era de 34.084 persones, i l'aprovació d’increment de les retribucions dels empleats i empleades de l’Ajuntament de Sant Joan Despí i dels seus càrrecs electes. Finalment, el ple va donar llum verd a l'aprovació del protocol d’adhesió al Consell de Salut del Baix Llobregat i nomenar el representant de l’Ajuntament, amb els vots favorables de CiU, PP, ICV-EUiA, Cs, SQP i PSC i l'abstenció d'ERC.

En l'apartat de control, es va aprovar la moció presentada pel grup municipal de PSC-PM de suport a les mesures del pacte d’estat contra la violència de gènere, amb els suports de CiU, PP, ICV-EUiA, ERC, SQP i PSC i l'abstenció de Cs.

En l'apartat de Precs i preguntes, ERC va preguntar per la continuïtat del servei de 'carsharing' a Sant Joan Despí, per les estadístiques de furts i robatoris a la ciutat i per si l'Ajuntament ha convocat reunions amb comunitats de veïns sobre l'estat de la ciutat. Per la seva banda, PP va preguntar per la visita dels gegants Jujol i Creació a Lledoners; i Cs va preguntar per un panell lluminós amb càmera de l'Àrea Metropolitana de Barcelona a l'avinguda de Barcelona i per la regulació de l'aparcament del carrer Major.

Com és costum, malauradament, la sessió va finalitzar amb la lectura del nom de les dones assassinades al darrer mes a l'Estat, víctimes de violència masclista.