Esteu aquí

Crònica del Ple: Sessió ordinària del mes de juliol de 2019

25/07/2019 - Ajuntament

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, celebrat el dijous 25 de juliol de 2019 en sessió ordinària, va començar amb l'aprovació de les actes de les sessions extraordinàries de 15 de juny i de 10 de juliol i amb la lectura de les resolucions de l'Alcaldia. Tot seguit, els grups municipals de Podemos, Sant Joan Despí en Comú (SJDEnComú), Ciutadans (Cs), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), van debatre diferents propostes i dictàmens.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Territori, Espai Públic i Medi Ambient, el Ple va aprovar per unanimitat el Text Refós del Pla de Millora Urbana d’ordenació d’activitats i usos en la parcel·la del carrer Les Planes 1 i el carrer de la Indústria 2b. També van sortir endavant el Text Refós del Pla de Millora Urbana del polígon PA9, de la modificació del Pla General Metropolità delimitat per l’Avinguda Barcelona, carrer Fontsanta i carrer dels Frares i el Text Refós del Pla de Millora Urbana del polígon PA2, de la modificació del Pla General Metropolità delimitat per l’Avinguda Barcelona, carrer Fontsanta i carrer dels Frares, amb els vots a favor de SJDEnComú, Cs, ERC i PSC i l'abstenció de Podemos. Per unanimitat de tots els grups, es va aprovar el dictamen d’aprovació provisional de la modificació del Catàleg i Pla especial de protecció i rehabilitació del patrimoni arquitectònic de Sant Joan Despí, i l’actualització de la fitxa P.31 de la masia de Can Felip, el dictamen d’aprovació de modificació de crèdit-suplement de crèdit per amortització de deute i el dictamen d’aprovació del Pla de control financer de 2019. Finalment, també va ser aprovar el dictamen d’aprovació d’expedient de modificació de crèdit-suplement de crèdit en el Capítol 1 del pressupost general, amb els vots a favor de SJDEnComú, Cs, ERC i PSC i l'abstenció de Podemos.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea de Governança i Desenvolupament local, per unanimitat de tots els grups es van aprovar l’increment de les retribucions dels empleats i empleades de l’Ajuntament de Sant Joan Despí i les festes locals 2020 al municipi de Sant Joan Despí, que seran els dies 1 de juny i 24 de setembre de 2020.

En l'apartat de control, es va aprovar per unanimitat la moció presentada pel grup municipal de Ciutadans sobre la realització d’un pla de sonorització dels semàfors. Per la seva banda, el Ple va rebutjar la moció conjunta presentada pels grups municipals de JxSJD, Podemos, Cs i ERC sobre la participació dels representants municipals en la vida pública de Sant Joan Despí, que va rebre els vots a favor de Podemos, Cs i ERC, l'abstenció de SJDEnComú i el vot en contra del PSC.

En l'apartat de Precs i preguntes, ERC va preguntar per la creació d'un centre de culte islàmic i per les actuacions per afavorir el civisme i la convivència. Per la seva banda, Cs va preguntar sobre la convivència a l'espai públic de la rambla Josep Maria Jujol.

Com és costum, malauradament, la sessió va finalitzar amb la lectura del nom de les dones assassinades al darrer mes a l'Estat, víctimes de violència masclista.

L'agenda, al dia

Agost 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31