Esteu aquí

Crònica del Ple: Sessió ordinària del mes de maig de 2018

31/05/2018 - Ajuntament

El Ple de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, celebrat el dijous 31 de maig de 2018 en sessió ordinària, va començar amb l'aprovació de l'acta de la sessió anterior i amb la lectura de les resolucions de l'Alcaldia. Tot seguit, els grups polítics municipals de Convergència i Unió (CiU), Partit Popular (PP), Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA), Ciutadans (Cs), Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Síqueespot/Sísepuede (SQP) i Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) van debatre diferents propostes i dictàmens.

En l'àmbit relatiu a l'Àrea d'Urbanisme, Espai Públic, Sostenibilitat, Seguretat, Convivència i Serveis Generals, el Ple va aprovar la Modificació Puntual del Pla general Metropolità per a la creació d’habitatge dotacional al carrer Torreblanca per unanimitat de tots els grups. Amb l'abstenció d'ERC i de SQP i el vot a favor de CiU, PP, ICV-EUiA, Cs i PSC van sortir endavant el dictamen d’aprovació inicial del Pla de Millora Urbana del polígon PA2, de la modificació del Pla General Metropolità, delimitat per l’avinguda de Barcelona, carrer de Fontsanta i carrer dels Frares, de Sant Joan Despí i el dictamen d’aprovació inicial del Pla de Millora Urbana del polígon PA9, de la modificació del Pla General Metropolità, delimitat per l’avinguda de Barcelona, carrer de Fontsanta i carrer dels Frares, de Sant Joan Despí.

Per unanimitat de tots els grups es va acordar el nomenament de Gemma Guàrdia com a Jutgessa de Pau Titular al municipi de Sant Joan Despí, d’acord amb el que estableix el Reglament 3/1995, de 7 de juny, en relació a l’art. 101 de la LOPJD. També per unanimitat, el Ple va donar llum verda al dictamen de declaració d’obra d’interès especial a l’avinguda de la Generalitat s/n -per a la construcció d'habitatges de lloguer- i a la proposta d’aprovació inicial de la modificació parcial de l’Ordenança dels mercats de venda no sedentària de Sant Joan Despí per tal d'adaptar-la a la nova legislació en matèria de comerç. Finalment, es va donar compte de l’estabilitat pressupostària corresponent al primer trimestre exercici 2018.

En la part de control, el Ple va aprovar per unanimitat la moció presentada pels grups municipals PSC, SQP, ERC, Cs, ICV-EUiA i PP en rebuig pel tancament de línies de P-3. També va sortir endavant la moció presentada per ERC per a la instal·lació d’una placa Stolpersteine en record a José Roldán Oliach, santjaonenc víctima del concentracionisme nazi i per l’adhesió de Sant Joan Despí a la xarxa 'Mai més', amb els vots a favor de CiU, ICV-EUiA, Cs, ERC, SQP i PSC i l'abstenció de PP. Finalment, es va aprovar la moció presentada per SQP per instar al Govern municipal de l’Ajuntament de Sant Joan Despí a què es dirigeixi al Govern espanyol i als grups parlamentaris europeus a la Comissió Europea perquè rebutgi la creació d’un projecte paneuropeu de pensions individuals proposada per la Comissió Europea, amb el suport d'ICV-EUiA, ERC, SQP i PSC i el vot contrari de CiU, PP i Cs.

En l'apartat de Precs i preguntes, ERC va preguntar per la instal·lació de càmeres de videovigilància al carrer i per la creació d'un punt d'atenció integral al col·lectiu LGTBI a Sant Joan Despí, i va fer un prec perquè s'informi a la Junta de Portaveus quan un col·lectiu fa una petició de paraula per intervenir al Ple.

Com és costum, malauradament, la sessió va finalitzar amb la lectura del nom de les dones assassinades al darrer mes a l'Estat, víctimes de violència masclista.

L'agenda, al dia

Agost 2020

dl dt dc dj dv ds dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31