Esteu aquí

L'Ajuntament rep el segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública

20/04/2017 - Ajuntament

L’Ajuntament de Sant Joan Despí ja és al mapa de les poblacions més transparents de l’Estat espanyol. Així ho certifica el Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha atorgat aquest dimecres 19 d’abril a 101 administracions públiques (ajuntaments, consells comarcals i diputacions), entre elles el nostre municipi.
 
Aquell segell s’atorga a partir de les avaluacions que realitza el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB. Aquest organisme avalua, a partir de 52 indicadors, la informació que es publica al web municipal sobre els representants polítics; com es gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació es posen a l’abast de la ciutadania, perquè aquesta en tingui coneixement. Aquest segell és un símbol de qualitat que dóna garanties de confiança i credibilitat.
 
El web municipal ha aconseguit aquest segell tot complint més del 90% dels indicadors establerts per poder assolir aquest guardó, concretament el web municipal compleix 48 dels 52 indicadors, arribant al 92,31%. D’aquesta manera, Sant Joan Despí es converteix en una de les 64 poblacions de la província de Barcelona que arriba a resultats d’entre el 75% i el 100%, i es troba entre el 10% dels municipis catalans que el té. L’entrada en funcionament del nou web municipal, a la tardor de 2016, ha permès millorar la informació pública i fer més visible la gestió municipal, una eina que, sense dubte, ens farà avançar cap a un nou model comunicatiu més proper. Aquest certificat va néixer l’any 2013 per incentivar les bones pràctiques en la comunicació pública local i orientar els representants i treballadors públics perquè coneguin i apliquin criteris de transparència en la informació.