Esteu aquí

Augmenten les bicis estacionades als aparcaments Bicibox de Sant Joan Despí

13/03/2018 - Alcalde

Els aparcaments per a bicicletes Bicibox de Sant Joan Despí van registrar durant l'any 2017 un increment del 15,1% en el nombre de bicicletes estacionades. També va créixer el nombre de persones de la ciutat que estan registrades com a usuàries d'aquest servei públic d'aparcament segur per a bicis.

Segons dades de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), durant l'any 2017 es van estacionar 40.713 bicicletes als aparcaments Bicibox de Sant Joan Despí, enfront de les 35.369 bicis de 2016, fet que suposa un increment del 15,1%.

Sant Joan Despí compta amb 19 estacions del Bicibox que estan repartides per tots els barris i que el 2017 van tenir una ocupació mitjana del 65%, vuit punts més que l'any anterior. Pel que fa als usuaris registrats, hi ha 771 veïns de Sant Joan Despí amb el carnet del Bicibox, un 17,89% més que el 2016.

La nostra ciutat és un dels municipis metropolitans on els aparcaments Bicibox tenen un major grau d'utilització. No en va, està entre els municipis amb més usuaris registrats, més bicicletes estacionades i un major índex d'ocupació.
 

Premis Bicibox


Les dades d'ús del Bicibox s'han donat a conèixer durant l'acte d'entrega dels Premis Ciutadà Bicibox 2017, que ha tingut lloc el 12 de març al Centre Cultural Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí, amb la participació de l'alcalde i vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda.

L'acte ha servit per reconèixer els usuaris de Bicibox més actius de 2017 de cada municipi metropolità on funciona el servei. En el cas de Sant Joan Despí, la usuària més activa ha estat la Gemma Ruiz, de 19 anys, veïna de Torreblanca.

També s'ha lliurat el carnet a l'usuari número 10.000 del servei Bicibox, un número simbòlic que ha recaigut en una santjoanenca, la Maite Díez, de 31 anys, que es va fer el carnet al mes de gener.