Esteu aquí

Els passatgers de les línies de bus a Sant Joan Despí creixen una mitjana del 5%

El transport públic no ha parat de créixer en els últims anys

25/10/2017 - Alcalde

Nova pujada d’usuaris al transport públic a Sant Joan Despí. Segons les dades presentades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) corresponents al tercer trimestre de 2017, les 10 línies d’autobús que donen servei a Sant Joan Despí han tingut un augment mitjà del 5%, i han transportat 6.831.687 passatgers. Les línies amb més pujada en el nombre de viatgers són les dues nocturnes, l’N15 i l’N12, un 16,9% i 13,3% respectivament, seguides del 157 (un 11%), l’L77 (un 10,3%) i l’L79 (un 9%). L’única que perd passatgers és l’L10 (un 13,2%). En el cas del bus urbà, l’L46, la pujada ha estat del 4,2%. 

L'augment de passatgers és una molt bona notícia, sobretot en el que respecte a la mobilitat sostenible, ja que l'ús del transport col·lectiu redueix les emissions i la contaminació. No obstant això, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, Antoni Poveda, ha assenyalat que “tot i aquesta tendència imparable a l’alça, recordem també que en els darrers mesos s’ha detectat un increment de circulació de vehicles en les principals vies d’accés a la metròpolis. Un increment de transport privat que està col·lapsant les vies d’accés a Barcelona i l’entorn metropolità i accentuant la preocupació pels nivells de contaminació atmosfèrica”,

Canvis als horaris de la línia N15
D’altra banda, des del 23 d’octubre la línia nocturna N15, amb sortida des de Torreblanca, retarda en cinc minuts les sortides tot i que manté l’interval de pas cada vint minuts. Ara, la primera sortida serà a les 22.45 en lloc de a les 22.40 hores.