Esteu aquí

Nova línia de bus directa entre Sant Joan Despí i la Diagonal de Barcelona

20/04/2018 - Alcalde

Sant Joan Despí compta amb una nova línia d'autobús, l'E79, que connecta de forma directa la ciutat amb l'avinguda Diagonal de Barcelona. La nova línia, que ha entrat en servei aquest divendres 20 d'abril, té la connexió amb Tram, Metro i altres línies de bus. Gràcies a la combinació entre la línia L79 i la nova E79, en hores de màxima afluència hi ha un bus cada 5 minuts en direcció a Barcelona en el tram comú on coincideixen les dues línies.

L'alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antoni Poveda, ha inaugurat la nova línia, en un acte que ha tingut lloc dijous 19 al davant del poliesportiu municipal Salvador Gimeno, on hi ha una de les parades de l'E79.
 

Sis parades a Sant Joan Despí

La línia E79 funciona de dilluns a divendres feiners, amb una freqüència de pas d'un autobús cada 15 minuts. A Sant Joan Despí, l'E79 té sis parades: av. Barcelona-c. Major; av. Barcelona-rbla. Josep Maria Jujol; Via Llobregat-c. Baltasar d'Espanya; c. Creu d'en Muntaner-c. Major; ctra. BV2001-Benzinera; crtra. BV2001-av. Onze de Setembre.

Dues d'aquestes parades (sentit Barcelona: Via Llobregat-c. Baltasar d'Espanya i av. Barcelona-rbla. Josep Maria Jujol) coincideixen amb el recorregut de la línia L79 que, procedent de Sant Boi de Llobregat, també enllaça amb la Diagonal de Barcelona. En aquests punts, els usuaris disposaran d'un bus cada 5 minuts en hores de màxima afluència per desplaçar-se de forma ràpida i directa a aquesta zona de la capital catalana.

Durant la inauguració de l'E79, l'alcalde, Antoni Poveda, ha explicat que "la línia L79 ha tingut tant èxit que hi ha diferents moments del dia que l'autobús arriba a Sant Joan Despí procedent de Sant Boi ple de passatgers i costa pujar-hi, per la qual cosa calia un reforç en aquest corredor com passa també en altres punts de l'àrea metropolitana". En aquest sentit, la nova línia E79 tindrà el seu origen a Sant Joan Despí des d'on anirà directa a Barcelona sense parar a cap altre municipi.

En el seu recorregut per Sant Joan Despí, l'E79 fa parada, entre altres, al costat de l'estació de tramvia de Bon Viatge, al davant del poliesportiu Salvador Gimeno, o a l'avinguda de l'Onze de Setembre, on dona un servei important als veïns i veïnes de la zona de les Begudes, un nou sector de la ciutat ara en desenvolupament urbanístic.
 

Directa a la Diagonal

Des de Sant Joan Despí, l'E79 connecta de forma ràpida i directa amb l'avinguda Diagonal de Barcelona, a través de l'autopista B23. A Barcelona, la nova línia té set parades, tot cobrint la zona universitària fins a l'àrea comercial de l'Illa.

L'E79 facilita l'intercanvi amb altres transports públics: amb les línies T1 i T2 del Tram, a la parada de Bon Viatge; amb el Metro, des de l'inici de l'av. Diagonal; i amb altres línies de bus metropolità, al llarg de tot el seu recorregut.

L'alcalde i vicepresident metropolità de Transport i Mobilitat ha explicat que "potenciar i facilitar a la ciutadania l'ús del transport públic com a alternativa real al vehicle privat contribueix a combatre el greu problema de contaminació atmosfèrica que tenim a la metròpolis. I l'entrada en funcionament de l'E79 és una prova més de la nostra aposta per millorar la xarxa de transport públic i fer-la més eficient i sostenible".

Amb la posada en marxa de l'E79, Sant Joan Despí disposa de 16 línies de bus metropolità (14 diürnes i 2 nocturnes), a banda de quatre parades de tramvia i de l'estació de Rodalies Renfe on recentment també s'ha posat en servei un aparcament d'intercanvi Park&Ride, que permet estacionar gratuïtament el cotxe quan s'agafa el tren.
 

Xarxa d'altes prestacions

L'E79 forma part de la nova xarxa de bus metropolità d'altes prestacions que està implantant l'AMB amb l'objectiu de millorar l'oferta de transport públic i donar resposta als corredors de mobilitat amb més demanda mitjançant recorreguts més directes i més freqüents.

Aquesta nova aposta de l’AMB, que implica un salt quantitatiu i qualitatiu per al bus metropolità, suposa una nova alternativa i un nou increment de serveis per facilitar a la ciutadania el canvi d’hàbits, i apostar per una mobilitat més sostenible i menys contaminant.

 


RECORREGUT DE LA LÍNIA DE BUS E79 PER SANT JOAN DESPÍ