Esteu aquí

Oberta la convocatòria d'un concurs per escollir l'artista que crearà un gran mural inspirat en Jujol

façana mural

24/04/2019 - Ciutat Modernista

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha obert la convocatòria d'un concurs per escollir l'artista que realitzarà un mural de grans dimensionsa l'espai urbà en el marc de la commemoració de l'Any Jujol140, un moviment cultural, social i artístic impulsat per la ciutat per reconèixer i posar en valor la figura de Josep Maria Jujol. El mural es pintarà al lateral d'un edifici situat al carrer del Bon  Viatge, número 2,  al peu de la plaça de l'Ermita, i ha d'estar inspirat en la figura de l'arquitecte. Serà, doncs, un nou símbol, en aquest cas d'art urbà, per recordar l'empremta que va deixar Jujol a Sant Joan Despí. La convocatòria estarà oberta fins al 7 de maig i l'artista seleccionat rebrà una dotació econòmica de 6.000 euros.

Tant en el procés d'elaboració de la convocatòria com en l'acompanyament de l'artista escollit durant la realització del mural, l'Ajuntament ha comptat amb la col·laboració de Contorno Urbano, una fundació sense ànim de lucre que té com a objectiu estudiar, promoure i conservarla creativitat i l'art urbà. Per fer la selecció es tindrà en compte la trajectòria curricular i/o formació acadèmica i artística; la participació en exhibicions, esdeveniments, festivals i exposicions; l’originalitat i la creativitat en el plantejament i/o el desenvolupament o el treball realitzat en intervencions en l’espai públic.

La tècnica que s’utilitzarà per crear aquest mural serà la d’aplicació de pintura de solsilicat d’alta qualitat per garantir que l’obra es conservi en les millors condicions possibles durant les pròximes dècades.

Aquesta iniciativa és un exemple més de les múltiples accions i activitats que s'estan duent a terme a Sant Joan Despí per commemorar el 140 aniversari del naixement de l'artista que ha deixat a la nostra ciutat arquitectures tan emblemàtiques com la Torre de la Creu o Can Negre.

Com participar-hi?
Per dur a terme la inscripció caldrà emplenar la fitxa d'inscripció i presentar-la o bé pel canal telemàtic (E-tram) o bé de forma presencial a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania. Juntament amb la fitxa, caldrà presentar també un porta folis digital on es mostri l'experiència en l'elaboració de murals de gran format i la documentació requerida. Podeu consultar tota la informació a les bases del concurs que s'adjunten a continuació.

PDF icon bases_concurs_mural_any_jujol_140.pdf

Fitxer fitxa_inscripcio_concurs_mural.docx