Esteu aquí

Tancament de diferents pistes esportives a l'aire lliure com a mesura preventiva

L'Ajuntament de Sant Joan Despí tanca a partir d'aquest dimecres les pistes esportives exteriors del parc de Sant Pancraç, del parc de la Fontsanta i de l'avinguda de la Generalitat (al barri de Torreblanca) com a mesura de prevenció per evitar que es produeixin contagis de la COVID-19. La mesura es pren davant els rebrots que s'estan produint en alguns municipis de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Les pistes esportives del parc de Sant Pancraç, del parc de la Fontsanta i de l'avinguda de la Generalitat són les que tenen un ús més intensiu. El seu tancament té com a objectiu evitar la realització d'esport en grup per tal d'impedir la propagació del virus. La Policia Local incrementarà la vigilància en aquestes zones, per vetllar pel compliment de la mesura. Es recorda també que les zones verdes del sector de les Begudes, com ara el parc Marta Mata, no estan obertes al públic i que no s'hi ha d'accedir.

Paral·lelament, l'Ajuntament també tancarà els accessos a la zona agrícola i de la ribera del riu en horari nocturn.

Crida a la responsabilitat

L'Ajuntament de Sant Joan Despí manté un seguiment continu de la situació sanitària i prendrà les mesures necessàries en cada moment per tal de preservar la salut pública.

Davant els rebrots que s'estan produint en alguns municipis, l'Ajuntament fa una crida a la responsabilitat de tota la ciutadania per complir les mesures de seguretat i higiene per evitar nous contagis.

Cal recordar que és obligatori utilitzar mascareta a la via pública, als espais a l'aire lliure i a qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobi obert al públic, amb independència que es pugui mantenir la distància física entre persones. L'ús de mascareta també és obligatori al transport públic.

A més, cal mantenir la distància física d'1,5 metres amb altres persones, extremar la higiene de mans, rentant-les freqüentment al llarg del dia i utilitzant gels desinfectants, i evitar aglomeracions.

L'Ajuntament ha dut a terme diferents iniciatives d'ordenació de la mobilitat per tal de garantir la salut i la distància interpersonal a l'espai públic. Així, s'ha instal·lat senyalització perquè els vianants circulin per la seva dreta; hi ha cartells informatius als passos de vianants semaforitzats recordant que cal mantenir la distància física; s'han alliberat espais per als vianants en zones especialment concorregudes i comercials, i s'ha ampliat la xarxa ciclable i la seva connectivitat.

Donada la situació actual, l'Ajuntament ha ajornat l'homenatge que estava previst realitzar aquesta setmana a les persones de la ciutat que han mort durant la pandèmia de la COVID-19.