Esteu aquí

Més espais segurs per passejar i fer esport al carrer Major i a l'avinguda de Barcelona

21/05/2020 - Coronavirus

L'Ajuntament de Sant Joan Despí posa en marxa aquesta setmana noves mesures per tal de guanyar espais perquè els vianants puguin passejar i fer esport amb seguretat. L'objectiu és garantir la distància interpersonal de 2 metres i evitar aglomeracions, per tal d'evitar la propagació de la COVID-19.

Mesures al carrer Major

Des del dimecres 20 de maig, es tanca a la circulació de vehicles el tram del carrer Major entre els carrers de la Creu d'en Muntaner i de Manuel Vázquez Montalbán (antic carrer Sud, del sector de les Begudes). La restricció està operativa de dilluns a divendres, de 20 a 23 h, i els dissabtes, diumenges i festius, de 8 a 10 i de 20 a 23 h. Es permet el pas de les línies d'autobús i l'accés a la benzinera i a la masia de Can Tous.

El tall de circulació al carrer Major se suma al que ja es realitza al carrer de la Creu d'en Muntaner, entre l'avinguda de la Generalitat i el carrer Major, en les mateixes franges horàries. D'aquesta forma, des de l'encreuament de Creu d'en Muntaner amb avinguda de la Generalitat fins a la cruïlla entre el carrer Major i el carrer de Manuel Vázquez Montalbán, es configura un espai d'1,2 kilòmetres de longitud lliure de vehicles. 

Mesures a l'avinguda de Barcelona

D'altra banda, l'Ajuntament també pren mesures per pacificar el trànsit i millorar la seguretat viària a l'avinguda de Barcelona. D'aquesta forma, a partir del divendres 22 de maig, es restringirà la circulació de vehicles en un tram de l'avinguda de Barcelona per tal de millorar la seguretat viària als vianants per passejar i fer esport.

La restricció de trànsit afectarà al tram de l'avinguda de Barcelona entre el carrer dels Frares i l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat (més de 800 metres de longitud), que romandrà tallat de dilluns a divendres, de 20 a 23 h, i els dissabtes, diumenges i festius, de 8 a 10 i de 20 a 23 h.

Els carrers transversals Gran Capità, Mare de Déu de la Mercè, Marquès de Monistrol i Extremadura que connecten el carrer de la Fontsanta amb l'avinguda de Barcelona es mantindran oberts al trànsit. Es permetrà el pas de les línies d'autobús.

Reordenació de la mobilitat

L’objectiu d'aquestes mesures és augmentar els espais per als vianants i els esportistes en les franges horàries en què les persones més grans de 14 anys poden sortir a passejar i a fer esport, per tal de garantir la distància interpersonal recomanada per evitar la propagació de la COVID-19.

Aquest conjunt de mesures s’emmarquen en el pla de reordenació de la mobilitat que l’Ajuntament de Sant Joan Despí està desenvolupant per tal de preservar la salut de la ciutadania, tot evitant aglomeracions a l’espai públic i adaptant-lo als requeriments de seguretat i higiene necessaris en la situació actual.