Esteu aquí

La bandera europea de l’Ajuntament oneja a mitja asta en protesta per les polítiques de la Unió Europea sobre els refugiats

L'Ajuntament mostra la seva repulsa a l'actitut de la UE amb els refugiats
L'entitat Proactiva va explicar les seves accions de rescat

La bandera europea del balcó de l’Ajuntament de Sant Joan Despí oneja a mitja asta en senyal de protesta per la gestió que està fent la Unió Europea en relació a la crisi dels refugiats que des de fa mesos estan arribant al nostre continent. L’Ajuntament ha expressat el seu rebuig a la protosta d’acord entre la Unió Europea i Turquia per frenar l’arribada de refugiats als països de la Unió i que s’està tractant al Consell Europeu.

Sant Joan Despí, ciutat refugi
Sant Joan Despí es va adherir al setembre a la Xarxa de Ciutats Refugi per coordinar i donar suport a les iniciatives que es realitzin per acollir a les persones que estan fugint de la guerra i que ara per ara viuen en unes condicions dramàtiques. També es va crear una Taula de Suport a les Persones Refugiades integrada per les entitats solidàries de la ciutat i l’Ajuntament de Sant Joan Despí per coordinar les tasques de voluntariat entorn a les persones refugiades.

El 17 de març, voluntaris de l’entitat Proactiva Open Arms (ONG badalonina que està fent una important tasca de rescat a l’illa grega de Lesbos) van participar en el debat 'Europa, fortalesa o terra d’acollida? La crisi dels refugiats ales fronteres europees' en el marc de les jornades solidàries Utopies concretes per un món millor, que també inclou l’exposició Ser refugiat, compartint vivències que ACNUR ha instal·lat al Centre Cultural Mercè Rodoreda fins al 25 de març.