Esteu aquí

Les actuacions de la zona Fontsanta del festival 'El Baix és cultura' sumen més de 9.000 visualitzacions a Instagram

12/05/2020 - Coronavirus

La cultura no té límits i així ha quedat palès el passat cap de setmana amb la celebració del primer festival cultural on line del Baix Llobregat organitzat per una vintena d'ajuntaments de la comarca, entre els quals hi ha el de Sant Joan Despí. Del 8 al 10 de maig, el festival El Baix és cultura s'ha emès de manera simultània, amb més d'un centenar d'actuacions musicals, teatrals, de dansa, màgia o circ que els espectadors han pogut seguir des de casa a través de quatre canals diferenciats per zones a la xarxa social Instagram

 

El canal de la zona Fontsanta, que agrupava les actuacions promogudes per Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern, ha assolit una mitjana de 432 espectadors per actuació, amb un total de 9.013 visualitzacions de tots els espectacles que es van difondre en streaming. Entre les dades rellevants del canal, seguit per 1.630 followers, també destaca l'abast de les persones que han vist les publicacions (3.654); el nombre total d'impressions (62.783) i les interaccions amb el perfil, amb 9.424 visites. Per franges d'edat, les persones entre 35 i 44 anys han estat la majoria, seguits del grup d'entre 45 i 54 anys. Un 70% de seguidors són dones.

 

La zona Fontsanta ha aportat a aquest primer festival una vintena d'actuacions de disciplines artístiques que abasten des de la música, a la dansa, el ball, la màgia, el circ, el teatre o altres intervencions artístiques i creatives com tallers. D'aquestes, mitja dotzena d'actuacions han estat promogudes per l'Ajuntament de Sant Joan Despí, per tal de donar suport a la feina dels artistes locals.

 

En definitiva, un festival que ha estat una mostra del talent dels molts creadors i creadores que s'han sumat a una iniciativa que els ha volgut donar veu i difusió en un moment com l'actual, en què les conseqüències de la crisi derivada per la COVID-19 també els ha afectat de manera molt notable.

 

I no només els ajuntaments organitzadors han volgut visibilitzar la seva feina, sinó que artistes destacats com Quim Masferrer, David Guzmán, Estopa, Nil Moliner, Joan Dausà o Clara Segura, han compartit per les xarxes socials missatges de suport a un sector molt castigat pel tancament d'equipaments culturals i la cancel·lació de festes majors, festivals i altres activitats culturals.