Esteu aquí

Exposició i festa per commemorar els 75 anys de l'Esbart Dansaire

16/10/2018 - Cultura

L'Esbart Dansaire de Sant Joan Despí celebra enguany el seu 75 aniversari i ho commemora amb una exposició que es pot visitar fins al 19 d'octubre al Centre Jujol-Can Negre i amb una festa que tindrà lloc dissabte 20 d'octubre al matí a la plaça de l'Ermita.

L'exposició de Can Negre aplega un recull d'objectes recopilats al llarg de tots aquests anys de vida de l'entitat, una mostra d'imatges de grups ballant en diferents països i un recorregut pels vestits més significatius de l'Esbart.

D'altra banda, l'Esbart celebrarà una gran festa dels 75 anys el dissabte 20 d'octubre. Serà de les 10 a les 14 hores a la plaça de l'Ermita, amb cercavila, tallers i moltes altres activitats. De 10 a 12 hores hi haurà tallers de l'Esplai el Nus i del Grup d'Esplai el Castanyot; a les 11.30 hores hi haurà actuació dels Abra-K-Pum, i a les 12.30 hores començarà una cercavila amb l'Esbart Dansaire, la Colla de Geganters de Sant Joan Despí, els Abra-K-Pum i Allarga la Gralla.

L'Esbart Dansaire de Sant Joan Despí és una entitat que, mitjançant la representació de les danses populars, recrea la història i els costums del poble català. El 1943, un grup de noies va fundar l'esbart. L'any 1963 l'entitat es va dissoldre, però el 1975 va reprendre les activitats fins a l'actualitat. L’any 2002, l’Esbart va iniciar-se en el món de la creació artística amb una dansa pròpia, Jujol a Sant Joan Despí, de la mà del compositor Santi Arisa i el coreògraf Gabriel Robles. A més, és una de les entitats més actives de la ciutat i participa en un gran nombre d’esdeveniments culturals de Sant Joan Despí i de la comarca del Baix Llobregat. Al llarg de la seva història, l'Esbart també ha estat present en festivals i trobades folklòriques d’arreu del món, com Europa, Àsia i Sud-Amèrica.