Esteu aquí

La biblioteca Martí i Pol tanca portes per treballs de reforma i millora

24/06/2019 - Cultura

La biblioteca Miquel Martí i Pol tancarà les portes del 25 de juny fins a mitjan setembre per dur a terme una redifinició d’espais que doni una visió integral adaptada al nou model de biblioteca contemporània. Inaugurada el 1995, la biblioteca ha patit al llarg d’aquests 24 anys petites intervencions per ajustar els espais a les necessitats però cap redefinició com la que ara s’enceta.

El projecte inclou una aula multimèdia; es crearan sales de treball en grup, un espai lounge, més còmode, per atreure un públic més jove, i s’intervindrà a l’espai infantil. La nova redistribució anirà acompanyada de la reforma integral del sostre, nova il·luminació, renovació de part del mobiliari i la modernització de la xarxa digital.

Així, a la planta d’accés, s’ubicarà l’espai lounge, una zona lúdico-cultural on trobarem el fons documental de CD, pel·lícules, novel·la, còmic, revistes, etc. El fons documental de ficció serà en aquesta planta.

A la planta baixa, s’ubicarà una sala multimèdia, sales per a petits grups, les taules d’estudi i el fons documental de no ficció, a més d’espais de lectura amb seients i butaques en un extrem amb il·luminació reforçada.

Una nova zona infantil

Un dels canvis més destacats de la nova redefinició serà la zona infantil i la sala de petits lectors que es reorganitzarà de manera que quedarà una secció destinada a lectors i lectores de fins als 10 anys amb taulell propi.

Amb l’objectiu de mantenir el servei, durant l'estiu la biblioteca Mercè Rodoreda estarà oberta, inclòs tot el mes d’agost, amb el següent horari: de dilluns a dijous de 15.30 a 20.30 h, i dimarts, dimecres i divendres de 10 a 14 h (dijous 15 i divendres 16 d'agost, tancada).

La previsió és que les obres de reforma i millora de la biblioteca Miquel Martí i Pol estiguin enllestides a mitjan del mes de setembre.