Esteu aquí

L'Open House obre les portes de nou edificis singulars el cap de setmana del 26 i 27 d'octubre

23/10/2019 - Cultura

Sant Joan Despí participa, per cinquè any consecutiu, en el Festival d'Arquitectura 48H Open House BCN, que tindrà lloc el cap de setmana del 26 i 27 d'octubre. Nou edificis de la ciutat, com ara Can Negre, la Torre de la Creu, la Ciutat Esportiva del Barça -amb la novetat de l'estadi Johan Cruyff- o el restaurant Follia, obriran les portes de forma gratuïta per tal que la ciutadania pugui admirar la seva arquitectura. A més, també s'organitzaran itineraris guiats per les obres de Josep Maria Jujol i pel Canal de la Infanta.

El 48H Open House és el festival d'arquitectura més important de Catalunya i compta amb la participació de diferents ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona. El certamen obre les portes d'edificis sovint inaccessibles per a la ciutadania de forma gratuïta, per tal que puguem descobrir i conèixer el paisatge urbà i admirar espais i construccions singulars.

Enguany, Sant Joan Despí participa al 48H Open House BCN amb l'obertura dels següents edificis: Can Maluquer, Can Negre, Can Po Cardona, Can Tous, les cotxeres del Tram, la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona (incloent el nou estadi Johan Cruyff), l'ermita de la Mare de Déu del Bon Viatge, el restaurant Follia i la Torre de la Creu. Aquests edificis es podran visitar lliurement el dissabte 26 i el diumenge 27 en diferents horaris (consulteu la programació al final d'aquesta informació).

Persones voluntàries s'encarregaran d'explicar als visitants les característiques de cada un dels edificis que formen part de l'edició d'enguany del 48H Open House. Sant Joan Despí compta amb 44 persones voluntàries i encara hi ha temps per sumar-se a col·laborar contactant amb el Centre Jujol-Can Negre (tel. 93 373 73 63).

En el marc de l'Open House, Sant Joan Despí també ha organitzat itineraris guiats per mostrar el patrimoni arquitectònic de la ciutat. Així, al llarg del cap de setmana es faran diferents sessions de l'Itinerari Jujol Modernista i de l'Itinerari del Canal de la Infanta. També hi haurà visites teatralitzades (a l'Itinerari Jujol, a la Torre de la Creu i a Can Negre), amb la participació dels personatges de Josefa Romeu i Engràcia Balet, impulsores de l'arquitectura de Josep Maria Jujol. Si voleu participar en aquests itineraris i visites, heu de fer la inscripció prèvia a openhouse@sjdespi.net.

En aquesta edició, el 48H Open House ha volgut destacar les dones arquitectes per tal de denunciar la invisibilitat que han sofert al llarg dels anys. El festival ha seleccionat diferents dones dedicades a l'arquitectura per representar cada una de les seccions o àmbits geogràfics de l'Open House. En el cas de Sant Joan Despí, la representant de la ciutat és Natalia Ojeda, arquitecta que desenvolupa paral·lelament col·laboracions amb diversos despatxos d’arquitectura i diferents projectes d’obra pròpia. Entre altres, Natalia Ojeda ha col·laborat en la restauració del edificis de Can Negre i de la Torre de la Creu.

PROGRAMACIÓ 48H OPEN HOUSE A SANT JOAN DESPÍ