Esteu aquí

Sant Joan Despí obre els actes com a capital catalana dels Tres Tombs 2015

Un moment del parlament
El pregó el va fer l'humorista Pep Plaza
Minut de silenci per l'atemptat de París

08/01/2015 - Cultura

Sant Joan Despí serà aquest any la capital catalana dels Tres Tombs. Dimecres 7 de gener es va fer al Teatre Mercè Rodoreda l’acte que dóna el tret de sortida a la celebració, amb la participació de l’actor Pep Plaza, que va fer de pregoner; l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; el president de la Colla de Geganters de Sant Joan Despí, Santi Riba, i la presidenta de la Federació Catalana dels Tres Tombs, Tània Guasch.

El Teatre Mercè Rodoreda va acollir una nodrida representació de les entitats locals i de les colles que formen part de la Federació en una cita que, a més a més, s’aprofita per donar el tret de sortida a la temporada dels Tres Tombs.

Sant Joan Despí acollirà la XVIII Trobada Nacional dels Tres Tombs de Catalunya el 10 de maig, tot i que els dies previs la ciutat farà activitats relacionades amb aquesta festa patronal que, en el cas de Sant Joan Despí, va recuperar la Colla de Geganters fa més de 20 anys. La trobada del 10 de maig tancarà la temporada catalana.

En la seva intervenció, l’alcalde, Antoni Poveda, va destacar la importància de la cultura i l’educació “com a eixos bàsics per al desenvolupament d’una ciutat. Sant Joan Despí no ha perdut la seva identitat, en bona part gràcies a la implicació activa de les prop de les cent entitats que hi participen en tots els esdeveniments”. Durant l’acte, l’Escola de Música Enric Granados va interpretar El Cant dels Segadors i l’Esbart Dansaire va ballar una sardanova.

Abans de la intervenció de l'alcalde, es va guardar un minut de silenci per l’atemptat a la revista satírica francesa Charlie Hebdo que va acabar amb la vida de 12 persones, i que també va provocar una vintena de ferits.L'Ajuntament de Sant Joan Despí va retre un homenatge ahir al vespre a les víctimes de l'atemptat a la revista satírica Charlie Hebdo, que ha tret la vida a 12 persones.