Esteu aquí

Sant Joan Despí consciencia contra la discriminació social en el marc del Dia de les Dones

28/02/2020 - Dona

El Dia Internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març, tornarà a mobilitzar amplis sectors de la societat de Sant Joan Despí. La ciutat acollirà més d'una vintena d'actes que es prolongaran al llarg de tot el mes de març. En paral·lel, aquest any l'Ajuntament durà a terme una campanya de conscienciació sobre la discriminació social envers les dones.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí vol aprofitar la commemoració del 8 de març per posar èmfasi en la visibilització de les diferències que, encara avui, són habituals entre dones i homes, moltes de les quals són socialment acceptades tot i ser manifestament discriminatòries.

Per això, durant el mes de març es farà una campanya d'informació i conscienciació que, sota el lema genèric de (R)Evoluciona, se centrarà en quatre grans àmbits de discriminació social envers les dones amb l'objectiu d'aprofundir en el seu significat i conseqüències: l'escletxa salarial (la diferència d'ingressos entre homes i dones), el sostre de vida (la dificultat de les dones per accedir a càrrecs de responsabilitat), el terra enganxifós (les tasques i càrregues socialment associades a la dona que en dificulten l'accés al món laboral), i la masculinització i feminització laboral (tipologies de feines que s'associen o bé a l'home o bé a la dona exclusivament).

Els missatges vinculats a aquests diferents àmbits de discriminació de les dones ompliran els carrers i equipaments de Sant Joan Despí i les xarxes socials municipals al llarg d'aquest mes de març.

Paral·lelament, a la ciutat es desenvoluparà un ampli programa d'actes d'informació i conscienciació al voltant del Dia Internacional de les Dones, organitzats per l'Ajuntament i per les entitats feministes de la ciutat. Entre altres, tindrà lloc una nova edició de la Diada de Dones, el 7 de març a la plaça de l'Ermita, un matí ple d'activitats participatives, culturals, festives i reivindicatives. 

El programa d'activitats inclou competicions esportives, tallers d'ocupació, xerrades, contes, concentracions i un cicle especial de conferències de l'Aula Cultural de la Gent Gran dedicades a visibilitzar dones que han destacat en diferents àmbits de la cultura.

Moció en suport al 8M

L'Ajuntament de Sant Joan Despí està fermament compromès amb la defensa dels drets de les dones i amb l'equitat de gènere. En aquest sentit, el Ple municipal, en la sessió celebrada el 27 de febrer, va aprovar per unanimitat l'adhesió al Manifest del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. El text dona suport als actes de conscienciació i recorda que la igualtat de gènere és un dels objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030, tot recordant que les institucions públiques han de garantir i treballar per tenir una societat on tothom pugui gaudir d'igualtat salarial, on les dones puguin gaudir de l'espai public amb llibertat i viure lliures de violència.
 

DESCARREGA EL PROGRAMA D'ACTIVITATS DEL DIA INTERNACIONAL DE LES DONES A SANT JOAN DESPÍ.PDF