Esteu aquí

Més de 1.500 targetes moneder venudes per fomentar les compres al comerç local

Més de 1.500 unitats familiars han adquirit la targeta moneder que l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat a disposició de la ciutadania per fomentar el consum al comerç local. Cada targeta té un valor de 100 euros: 70 els aporta el consumidor i 30 l'Ajuntament.

El 8 de gener va finalitzar el termini per adquirir la targeta moneder. En total, s'han venut 1.534 targetes. El saldo de la targeta es pot gastar fins al 31 de març als 250 establiments de comerç, serveis i restauració adherits a la campanya (consulteu-los a comprasantjoandespi.cat).

Amb les 1.534 targetes moneder en circulació, la iniciativa suposarà un impacte econòmic de 153.400 euros en compres en el comerç local. Un terç d'aquesta xifra correspon a l'aportació directa que fa l'Ajuntament.

La targeta moneder té com a finalitat promoure que les compres es facin a la ciutat i ajudar econòmicament les famílies, per tal de pal·liar els efectes provocats per la crisi de la COVID-19.

La iniciativa forma part dels ajuts previstos al Pla Reiniciem Sant Joan Despí, que l'Ajuntament impulsa per tal de fomentar la reactivació econòmica i social de la ciutat.

En aquest sentit, en el marc del Pla Reiniciem, l'Ajuntament també ha atorgat subvencions extraordinàries a 197 establiments de comerç i serveis de la ciutat per fer front a les despeses generades per la COVID-19; ha subvencionat la contractació de 15 persones en atur per part d'activitats comercials i de serveis; ha atorgat subvencions a 362 joves per als seus desplaçaments; i ha concedit ajuts econòmics a 2.500 famílies amb fills i filles escolaritzats en centres públics i concertats d'educació obligatòria de la ciutat i en centres d'educació especial de fora del municipi.