Esteu aquí

L'Ajuntament ofereix subvencions per fomentar l'activitat comercial, l'ocupació i l'emprenedoria femenina

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha posat en marxa un conjunt de subvencions per fomentar l'activitat comercial, l'ocupació i l'emprenedoria femenina. Així, s'ofereixen ajuts per a l'obertura o la modernització d'establiments comercials; per a la contractació de persones desocupades, i per a la implementació de plans d'igualtat a les empreses.

En total, s'han obert cinc línies de subvenció:

-Subvenció de la taxa per llicència d'obertura d'establiments (per nova activitat o per canvi de titularitat). La subvenció és del 50% amb un màxim de 300 euros. En cas que l'activitat l'emprengui una dona o que el local comercial estigui ubicat al barri de les Planes, la subvenció és del 100%.

-Subvenció a les taxes i impostos municipals per obres d'adequació i modernització de l'establiment comercial. La subvenció és del 50%, amb un màxim de 300 euros.

-Subvenció per a la modernització, millora i dinamització de les parades dels mercats municipals. La subvenció cobreix fins al 75% de la inversió, amb un màxim de 750 euros.

-Subvenció a la contractació de persones desocupades del municipi durant un mínim de 12 mesos. Amb un màxim de 5.000 euros per contracte.

-Subvenció per a les empreses que elaborin i implementin plans d'igualtat. Amb un màxim de 300 euros.

El termini de presentació de sol·licituds per a aquestes subvencions, dotades amb 30.000 euros, finalitza el 30 de novembre de 2021.

Trobareu tota la informació i la documentació a presentar en aquest enllaç.

Altres ajuts

Aquesta és una nova iniciativa de l'Ajuntament de Sant Joan Despí per a la reactivació econòmica de la ciutat i per fer costat els sectors més castigats per la crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19, en el marc del Pla Reiniciem Sant Joan Despí.

Un dels sectors més afectats per la crisi és el de la restauració, per les restriccions a la mobilitat i per les limitacions d'aforament i d'horari establertes. En aquest sentit, aquest any l'Ajuntament bonificarà el 95% de la taxa d’ocupació de la via pública que han de pagar els bars i restaurants per disposar de terrasses al carrer. D’aquesta manera, els propietaris només hauran de pagar un 5% del preu d’aquesta taxa, una mesura que en global representarà un estalvi d’uns 127.565 euros al sector.

En suport a la restauració local, l'Ajuntament endegarà també properament una nova campanya per fomentar el consum en els bars i restaurants de la ciutat mitjançant el sorteig de targetes de compra.