Esteu aquí

Comença el curs escolar amb mesures per garantir unes escoles segures

15/09/2020 - Educació

Uns 4.500 alumnes han començat aquest dilluns les classes als centres educatius d'educació infantil, primària, secundària obligatòria, cicles formatius i batxillerat de Sant Joan Despí. L'inici del curs 2020-2021 és singular i atípic per la situació provocada per la COVID-19, amb l'aplicació de mesures de seguretat als centres per evitar contagis.

El 13 de març passat es van interrompre les classes per la pandèmia de la COVID-19. Mig any després, els alumnes han tornat a les aules de forma presencial. Els centres educatius han elaborat els seus plans a partir del protocol d'actuació del Departament d'Educació de la Generalitat per tal de garantir la salut. Entre altres mesures que indica el protocol, hi ha la de no accedir al centre educatiu en cas de tenir temperatura superior a 37,5 graus o altres símptomes compatibles amb la COVID-19; l'ús de mascareta a partir dels 6 anys; l'establiment de grups estables de convivència; evitar les aglomeracions a les entrades i sortides, i reforçar la ventilació i desinfecció.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí fa costat als centres educatius de la ciutat i continuarà treballant en diferents mesures preventives, com ara la reorganització de la neteja i desinfecció dels espais educatius, perquè els recintes escolars siguin saludables.

Avui també han començat les classes del Programa de formació i inserció (PFI), adreçat a la formació de joves que no han superat l'ESO i volen continuar formant-se. Enguany, el PFI estrena ubicació, al carrer d'Orfeó Català, 6, a l'edifici de l'antic Pascual Cañís, amb una oferta de dos cursos: el curs d'auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic i el curs d'auxiliar en instal·lacions electrotècniques en edificis. En ambdós casos hi ha places disponibles. Les persones interessades s'han d'adreçar al telèfon 93 480 80 50 (extensió 1311) o bé al correu electrònic a8960285@xtec.cat. Trobareu més informació a https://sites.google.com/view/pttsantjoan

A banda, des de la setmana passada també està en marxa el curs a les escoles bressol municipals El Gegant del Pi, Sol Solet i El Timbal, i des d'avui la llar d'infants La Pomera, gestionada per la Generalitat. En total, a les escoles bressol hi ha inscrits 343 alumnes. Sant Joan Despí també compta amb el Centre de Formació de Persones Adultes Arquitecte Jujol, que ofereix formació reglada adreçada a persones a partir dels 18 anys.