Esteu aquí

La Setmana de la Ciència promou la divulgació científica entre l'alumnat de la ciutat

16/11/2020 - Educació

Sant Joan Despí celebra del 16 al 27 de novembre la sisena edició de la Setmana de la Ciència, una iniciativa de l'Ajuntament i la comunitat educativa de la ciutat que vol despertar l'esperit científic entre els infants i joves i posar en valor la importància de la ciència en el progrés humà.

Al llarg de la Setmana de la Ciència, escoles i instituts acolliran activitats de divulgació científica. Des de l'Ajuntament i els centres educatius s'ha treballat per adaptar les activitats a la situació sanitària actual i totes es fan per grups 'bombolla', segons l'organització de cada centre.

Així, alumnes d'educació infantil coneixeran la importància de la preservació dels parcs per al medi ambient. A l'educació primària, els alumnes aprendran a reconèixer les estrelles i constel·lacions, coneixeran la relació entre la màgia i la matemàtica i exploraran el món de la ciència a partir d'experiments senzills. A l'educació secundària, s'han programat activitats didàctiques i gamificades de robòtica i domòtica. Una de les activitats més populars de la Setmana de la Ciència, la gimcana de reptes matemàtics, s'ha reformulat enguany en un joc virtual, donades les restriccions per la situació sanitària.

Les activitats als centres educatius es completen amb xerrades en línia amb experts, que estaran protagonitzades pel director tecnològic de la Fundació Obicex i CampusNET, Héctor Zapata; la investigadora associada de l'IRB Barcelona, divulgadora científica i CEO de Gate2Brain, Meritxell Teixidó; i el físic en acceleradors de partícules en el CERN, doctor en Física i divulgador científic, Héctor García. Entre altres temes, en aquestes xerrades es parlarà sobre l'ofici de científic, sobre l'emprenedoria en noves tecnologies i sobre un tema molt d'actualitat com és el paper de la ciència davant les pandèmies.

Aquest any, donades les restriccions per la COVID-19, les activitats de la Setmana de la Ciència es restringiran a l'àmbit educatiu i no s'organitzaran activitats obertes a tota la ciutadania.