Esteu aquí

Uns 4.000 alumnes comencen el curs a l'educació infantil, primària i ESO

12/09/2018 - Educació

Uns 4.000 alumnes han començat aquest dimecres les seves classes als centres educatius de Sant Joan Despí que imparteixen educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria (ESO). Pel que fa a l'educació infantil i primària, aquest curs s'han matriculat uns 2.600 alumnes en els centres educatius públics i concertats de la ciutat. Mentre que a l'ESO, el nombre d'alumnes matriculats a la ciutat és de 1.400.

Per la seva banda, les escoles bressol municipals El Gegant del Pi, Sol Solet i El Timbal, a més de la llar d'infants La Pomera, gestionada per la Generalitat, van començar les classes ja fa uns dies amb 391 alumnes matriculats. Pel que fa als alumnes de batxillerat i de cicles formatius, l'inici de classes serà el proper divendres 14 de setembre.

A banda d'escoles i instituts, a Sant Joan Despí també funciona el Centre de Formació de Persones Adultes Arquitecte Jujol, que ofereix una completa formació reglada que poden cursar persones a partir dels 18 anys, en horari de matí, tarda i nit. Les classes comencen a partir del 19 de setembre. Per al curs 2018-2019, aquest centre tindrà 680 alumnes i encara queden places en alguns ensenyaments (Graduat d'Educació Secundària en el torn de tarda, cursos de preparació de les proves d'accés a cicles formatius i a la universitat, castellà i curs d'informàtica COMPETIC). En determinats ensenyaments es fan proves d'accés per tal d'avaluar el nivell.

Sant Joan Despí també compta amb el Programa de formació i inserció (PFI), que aquest curs permetrà formar una trentena de joves.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí ha aprofitat el parèntesi de l'estiu per tal de dur a terme obres de manteniment i millora a les escoles de la ciutat amb inversions consensuades amb la comunitat educativa. Millores com ara el pintat d'aules, reforma d'instal·lacions elèctriques, mobiliari, climatització i d'altres serveis per tal de tenir els centres en les millors condicions per a la tornada a l'escola.

Durant aquest curs escolar, l'Ajuntament tornarà a impulsar projectes i programes municipals que ajuden en l'acció educativa com el catàleg de serveis educatius, el teatre en anglès, els camins escolars, les aules d’estudi, els premis d’excel·lència educativa, els treballs de recerca de batxillerat, l'acompanyament a l’estudi, l'aposta pels idiomes, la Setmana de la Ciència i el programa Conèixer el nostre Ajuntament.