Esteu aquí

Un dissabte per conèixer la realitat dels refugiats

04/11/2016 - Joventut

El Casal de Joves El Bulevard acull aquest dissabte 5 de novembre una jornada que permetrà reflexionar sobre la problemàtica dels refugiats. L’activitat s’emmarca dins el programa ‘Sant Joan Despí amb els drets humans’ i sota el lema ‘Ningú és il·legal. SOS Refugees’. Hi haurà una xerrada, un concert i una exposició.

A les 20 hores es farà la xerrada a càrrec de membres de Stop Mare Mortum i Acció Solidària i Logística-EREC, que explicaran les seves experiències i els seus projectes als camps de refugiats.

Stop Mare Mortum té com a visió incidir en el canvi de polítiques migratòries, de protecció internacional i d’acció exterior que permetin assolir un món basat en el respecte pels drets humans, en la igualtat d’oportunitats i en el diàleg com a eina de resolució de conflictes. D’entre altres projectes, ofereix assistència jurídica a persones que estan detingudes o bloquejades a Grècia i dóna un servei de suport psicològic a aquelles persones voluntàries que han estat intervenint en camps de refugiats i que han tornat amb un cert nivell de malestar emocional. 

Acció Solidària i Logística, per la seva banda, és una associació que es fonamenta en el seu voluntariat i, a través del seu equip de rescat, l’EREC, està actuant als camps de refugiats de Lesbos i Idomeni (Grècia).

Concert solidari

A les 22.30 hores tindrà lloc un concert amb els grups Trast, Ojo de Buen Cubero i Abrakapum Batucada. Trast és un grup de rock baixllobregatí amb energia i contundència en les seves cançons. Fa també ska, reggae, latin i pop. Ojo de Buen Cubero és un grup amb arrels a Sants que té com a premisses la llibertat i la il·lusió, amb una música festiva, però compromesa (mestissatge). L’entitat santjoanenca Abrakapum utilitza instruments de percussió per fer batucada, música originària d’Àfrica.

Components de la Colla de Diables de Sant Joan Despí seran els encarregats de gestionar la barra solidària dels concerts. La recaptació serà per a les entitats participants a la jornada, Stop Mare Mortum i Acció Solidària i Logística EREC.

Exposició sobre la realitat dels refugiats

Aquests dies, i fins al 15 de novembre, també es pot visitar a El Bulevard l’exposició PONTE EN SUS ZAPATOS per conèixer com sobreviuen aquells que un dia van haver d’emprendre un viatge obligats per culpa dels conflictes, la persecució i la violència. Es pot conèixer, d’entre altres coses, l’esforç que suposa per a moltes persones refugiades simplement obtenir aliments o aigua. La mostra ens permet "posar-se en les seves sabates" i ferr un pas per contribuir que els milions de persones refugiades i desplaçades obtinguin, un dia, una llar segura i un destí acollidor.