Esteu aquí

Sant Joan Despí, amb el Dia de la Visibilitat Intersexual

28/10/2020 - LGTBI

Aquesta setmana es commemora el Dia de la Visibilitat Intersexual per lluitar pel dret a la integritat corporal, l'autonomia física i contra la discriminació que pateixen les persones intersex.

El desconeixement, la confusió i l'ocultisme han portat al llarg de la història a la invisibilització i també al rebuig i la discriminació de les persones intersexuals. En l'actualitat i en molts països els infants intersexuals són sotmesos a operacions quirúrgiques i tractaments per intentar canviar les seves característiques i aparença sexuals causant dolor físic, psicològic i emocional i vulnerant els seus drets.

Des de l'Ajuntament de Sant Joan Despí treballem per informar a la ciutadania, formar als professionals i desenvolupar polítiques en favor del respecte a la diversitat i per garantir els drets humans i la salut de totes les persones.

Qui són les persones intersexuals?

Són persones que neixen amb característiques biològiques fora de les establertes tradicionalment en l'espectre binari (masculí/femení), bé sigui la seva anatomia, cromosomes, i/o hormones. Ser intersexual no és el mateix que ser transsexual.

A quins problemes s'enfronten?

Es poden enfrontar a operacions forçoses de reassignació de gènere realitzades durant la seva infància per a "normalitzar la seva situació". Així com a l'estigmatització social, ocultisme, discriminació i violència.

Per què commemorem aquest dia?

Per conscienciar, informar i reivindicar el dret a l'autonomia corporal de les persones així com per lluitar contra la discriminació i violència que pateixen les persones intersex.

Aprofitem aquesta data per recomanar la visutalització del vídeo: Qué es la intersexualidad, d'en Gabriel J. Martín on s'expliquen les nocions bàsiques sobre la intersexualitat i per què es produeix.