Esteu aquí

El Bosc dels Infants suma 150 arbres i arbustos amb una nova plantada popular

Més d'un centenar de persones van plantar arbres i arbustos
Els nens i les nenes del Consell dels Infants amb l'alcalde, Antoni Poveda

02/03/2015 - Medi Ambient

La ribera del Llobregat a Sant Joan Despí compta des d'aquest diumenge, 1 de març, amb 150 arbres i arbustos més gràcies a una nova plantada feta per petits escolars i les seves famílies al Bosc dels Infants, en aquesta ocasió al costat de la passera que ens connecta amb Sant Boi. Des del 2007, any de la primera plantada, la ribera del riu s'ha repoblat amb uns 1.250 arbres i arbustos.

Aquesta ha estat la cinquena plantada a la vora del riu que va començar a créixer a iniciativa del Consell dels Infants l’any 2007. Des de llavors, cada dos anys, es convoca a infants i les seves famílies a participar en aquesta plantació per fer més gran el bosc de ribera.

S’han plantat al voltant de 1.100 arbres i arbustos, als que hem de sumar els 150 àlbers, pollancres, salzes, vimeteres o ginestes que es van plantar el passat diumenge. En total 1.250 exemplars que han ajudat a millorar la biodiversitat d'aquest espai.

El lloc escollit en aquesta ocasió ha estat la zona de la passera que travessa el riu i connecta els marges esquerra i dret entre Sant Joan Despí i Sant Boi, que es va inaugurar ara fa poc més d’un any. Una zona que ha guanyat vida des de l’obertura d’aquest pas que connecta els espais fluvials del Llobregat. A més de la replantació, les famílies van participar en tallers sobre l'entorn natural, agrícola i fluvial perquè els infants prenguin consciència d’aquest entorn. Durant l'acte també es va alliberar un xoriguer que va ser rescatat.

L'alcalde, Antoni Poveda, i els nens i les nenes del Consell dels Infant també van plantar un arbre, un dels moments més simbòlics ja que va ser aquest consell l'impulsor d'aquest Bosc dels Infants que ha retornat més natura a la ribera del Llobregat a Sant Joan Despí.