Esteu aquí

Els horts urbans del Pont Reixat comptaran amb cinc noves parcel·les

26/02/2018 - Medi Ambient

L'Ajuntament de Sant Joan Despí està duent a terme les obres d'ampliació dels horts urbans del Pont Reixat, que ben aviat tindran cinc nous espais de cultiu. Amb aquesta construcció, en total hi haurà 61 parcel·les municipals d'horts urbans, 37 al Pont Reixat i 24 a La Moixeta.

Els cinc nous horts urbans del Pont Reixat se sumaran als 32 ja existents en aquest recinte. Els horts municipals són, per als seus beneficiaris, una oportunitat de treballar a l'aire lliure en el temps de lleure i de tenir contacte amb la natura. Els adjudicataris poden conrear-hi productes per a l'autoconsum. Les parcel·les compten amb boca de reg i amb espais individuals per a l'emmagatzematge d'eines.

Per accedir a un hort urbà cal ser veí de Sant Joan Despí, major de 60 anys, pensionista o jubilat i no disposar de cap altre hort o terreny de cultiu públic o privat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona i que cap altre membre de la unitat familiar sigui adjudicatari d'un hort. Les persones interessades han de registrar a l'Ajuntament un imprès de sol·licitud, juntament amb la documentació necessària, per tal de formar part de la llista d'espera per a l'adjudicació d'un hort urbà.

L'objectiu és oferir a les persones beneficiàries un servei d'ocupació del temps lliure lligat al cultiu de la terra i a la millora ambiental que, alhora, afavoreix les relacions socials.

Els horts municipals funcionen des de l'any 2009 i són una mostra del compromís de Sant Joan Despí amb el medi ambient, la natura i la sostenibilitat. Un compromís que també es fa palès en els parcs i zones verdes a disposició de la ciutadania, en les activitats de sensibilització i educació ambiental, en la preservació i el desenvolupament de la zona agrícola i de la biodiversitat, en el control de la qualitat de l'aire, en el foment del reciclatge de residus i en l'impuls de la mobilitat sostenible.