Esteu aquí

Entra en servei l'e-Bicibox, amb cinc estacions i 34 bicis elèctriques a Sant Joan Despí

12/02/2019 - Mobilitat

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha posat en marxa el nou servei e-Bicibox, la bicicleta pública compartida metropolitana, que funciona a Sant Joan Despí i en uns altres deu municipis del nostre entorn. L'e-Bicibox s'emmarca en l'estratègia de l'AMB de promoció de la bicicleta com a transport urbà i metropolità habitual i en la seva voluntat d'avançar cap a una mobilitat més sostenible i de lluitar contra la contaminació atmosfèrica.

L'e-Bicibox està en servei des d'avui dimarts en els següents municipis: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans.

Entre tots aquests municipis sumen 45 estacions i una flota de 300 bicicletes elèctriques d'ús compartit. Cada estació disposa de 14 places exclusives per a l'e-Bicibox. D'aquestes, entre 6 i 7 són places amb bicicletes elèctriques a disposició dels usuaris i entre 7 i 8 són places buides per a possibles retorns.

Les estacions de l'e-Bicibox de Sant Joan Despí estan ubicades al carrer de Francesc Macià (al costat de l'estació de Rodalies), al davant del Centre Cultural Mercè Rodoreda, al carrer de Rubió i Tudurí, al carrer d'Antoni Gaudí amb avinguda de Josep Tarradellas i al costat del Centre Cultural Miquel Martí i Pol. A la ciutat hi ha 34 bicicletes a disposició de les persones usuàries.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha inaugurat aquest dimarts l'e-Bicibox en un acte a Esplugues de Llobregat. Poveda ha explicat que “amb aquest nou servei, de bicicleta compartida metropolitana, l'AMB segueix ampliant la oferta de serveis públics de mobilitat, i ho fa de manera sostenible”.

Com funciona l'e-Bicibox?

L'e-Bicibox és una nova prestació i un nou abonament del servei Bicibox actual. Funciona amb bicicletes elèctriques ubicades en mòduls tancats e-Bicibox, disposant cada bicicleta d’una plaça individual amb porta tancada. Per fer ús d’aquest nou servei, cal ser usuari registrat i disposar d’una targeta sense contacte que identifiqui a la persona usuària i que li permetrà accedir al servei.

Les persones interessades poden registrar-s'hi a través de la web www.bicibox.cat, on es detallen tots els tràmits. A més, en aquesta web es poden consultar les estacions amb bicicletes o places disponibles.

El preu de l'abonament és de 30 euros anuals. La primera mitja hora d'ús de la bicicleta és gratuïta i a partir dels 30 minuts s'aplica una tarifa segons franges temporals d’ús.

L’e-Bicibox està operatiu entre les 7.00 i les 24.00 hores, tots els dies de l'any. L’horari s’anirà adaptant en un futur en funció de la demanda i l’ús del mateix, segons l'AMB.