Esteu aquí

L'avinguda de Barcelona disposa d'un carril bici millorat i ampliat

20/09/2018 - Mobilitat

Les obres de remodelació del carril bici de l'avinguda de Barcelona, entre els carrers de Francesc Macià i de la Mare de Déu de la Mercè, ja han finalitzat i les persones usuàries del vehicle de dues rodes disposen d'una infraestructura millorada i ampliada que augmenta la seguretat dels ciclistes.

Els treballs van començar a final d'abril i han anat a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La nova via per a bicicletes té 830 metres de longitud i dos sentits de circulació en tot el seu recorregut.

El carril bici de l'avinguda de Barcelona és més ample que el fins ara existent: ha passat d'1,20 metres -depenent del tram- a 2 metres. Entre el carrer de Francesc Macià i l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, el carril bici va per la vorera, per la part més propera a la calçada. I des de Mare de Déu de Montserrat fins al carrer de la Mare de Déu de la Mercè, el carril discorre per la calçada, amb una franja de seguretat per tal de separar-lo dels espais d'aparcament de vehicles.

El disseny del carril bici manté les places d'aparcament existents, i només en el tram entre Gran Capità i Mare de Déu de la Mercè s'ha modificat el carril d'incorporació.

La construcció d'aquest carril bici, que ha suposat una inversió de 247.000 euros, contribueix a millorar l'àmplia xarxa de vies per a bicicletes de Sant Joan Despí i forma part de la xarxa pedalable metropolitana Bicivia que l'AMB impulsa per tal de connectar la metròpolis de Barcelona d'una manera ràpida, directa i segura.