Esteu aquí

Sant Joan Despí comptarà amb mòduls del nou servei metropolità de bici compartida

18/09/2018 - Mobilitat

Sant Joan Despí serà un dels 12 municipis que participaran en l'e-Bicibox, el nou servei de bicicleta pública compartida que impulsa l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Els mòduls de l'e-Bicibox es començaran a instal·lar durant la tardor i es preveu que el servei es posi en marxa a principi de 2019.

L'e-Bicibox funcionarà amb bicicletes elèctriques ubicades en mòduls tancats. L’AMB ha previst una flota inicial de 300 bicis elèctriques d’ús compartit, repartides en 45 mòduls de 14 places. A cada mòdul, s’hi preveuen 6-7 places amb bicicletes elèctriques a disposició dels usuaris i 7-8 places buides per a possibles retorns.

Les bicicletes estaran distribuïdes en 12 municipis: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans. A Sant Joan Despí hi ha prevista la instal·lació de cinc mòduls e-Bicibox amb una oferta 34 bicicletes.

El vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha explicat que l'e-Bicibox "és un pas més que reforça l’estratègia metropolitana per convertir la bicicleta en un transport diari metropolità més i, en general, per promoure i facilitar un veritable canvi d’hàbits i potenciar una mobilitat més neta i sostenible”.

L’objectiu de l’AMB, en aquest sentit, és anar ampliant l'e-Bicibox en funció de la demanda, i arribar en un futur a cobrir tots els municipis metropolitans. Aquest nou servei serà una nova prestació i un nou abonament del servei Bicibox actual. L’abonament tindrà un esquema tarifari que inclou una quota anual, de 30 euros l’any, i una tarifa segons franges temporals d’ús. Promocionalment, els primers 30 minuts seran gratuïts.

El nou servei e-Bicibox estarà operatiu inicialment entre les 7.00 h i les 24.00 h, durant tots els dies de l'any. L’horari s’anirà adaptant en un futur en funció de la demanda i l’ús del mateix.