Esteu aquí

L'Ajuntament reforça els tractaments al clavegueram contra les paneroles

Imatge d'arxiu d'un dels tractaments que es va fer l'any passat

30/05/2017 - Sanitat

Tot i que es realitzen tractaments preventius i correctius al clavegueram durant tot l'any per reduir la presència de paneroles, és ara, quan arriba la calor, quan es fa més evident la problemàtica i per això es reforcen les accions amb actuacions de xoc. Així, aquesta mateixa setmana s'ha fet una intervenció al clavegueram de diferents carrers de la ciutat, i es tornarà a repetir al juliol, agost, setembre i octubre. Quan es fan aquests tractaments les paneroles intenten fugir i per això és possible que es vegin més al carrer del que és habitual. L'Ajuntament pot actuar al clavegueram però també es recomana a les comunitats de propietaris que realitzin una neteja anual per mantenir els baixants lliures de matèria orgànica i evitar així que les paneroles puguin accedir-hi.

Les altes temperatures, la manca de pluges torrencials, la impossibilitat d'utilitzar determimats productes que afecten al medi ambient i les persones i el canvi climàtic ha provocat que en els darrers anys es noti més la presència d'aquestes insectes. L'Ajuntament recomana que quan es detectin paneroles o rates (també es fan tractaments al clavegueram contra els rosegadors) es truqui al departament de Sanitat, al telèfon 93 477 00 51.

Accions per evitar la processionària
També aquests dies, l'Ajuntament ha instal·lat noves trampes amb feromones contra la processionària del pi. Es tracta d'unes trampes que atrauen les papallones de manera que queden enganxades a la placa engomada (no hi ha cap insecticida ni producte perillós) per així evitar la reproducció. En total s'han instal·lat prop d'una cinquantena de trampes en tota la ciutat.