Esteu aquí

Davant l'alerta d'onada de calor, preneu precaucions

25/06/2019 - Sanitat

La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d'alerta per onada de calor el Pla de Protecció Civil ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya.

L'onada de calor començarà afectant les comarques de Ponent i a partir de dijous l'episodi d'altes temperatures s'accentuarà i la calor extrema afectarà de manera generalitzada a gairebé tot Catalunya, incloent la comarca del Baix Llobregat.

Davant l'onada de calor, Protecció Civil demana extremar les precaucions arreu i ofereix un seguit de consells per evitar que les altes temperatures afectin la nostra salut.

CONSELLS D'AUTOPROTECCIÓ DAVANT L'ONADA DE CALOR

· Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.

· Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.

· Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.

· Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.

· Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.

· Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.

· Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a  familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.

· Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Més consells a http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_naturals/onada_de_calor/

L'agenda, al dia

Juny 2020

dl dt dc dj dv ds dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30