Esteu aquí

El barri de les Planes comença a tornar a la normalitat després d'un incendi provocat per una fuita de gas

Afectació de l'incendi en una de les façanes del carrer Francecs Cambó
8 vehicles dels bombers han treballat en l'extinció de l'incendi

Després de controlar l'incendi, cap al migdia, el barri comença a recuperar la normalitat. En l'actualitat, segons fonts de Fecsa Endesa, hi ha al voltant de 100 vivendes sense electricitat, tot i que s'espera que es normalitzi al llarg del dia, i el Centre Cívic de les Planes i les dependències municipals de Promoció Econòmica han tornat a l'activitat. Tècnics municipals han revista els edificis més danyats, a la cruïlla en els carrers Francesc Cambó i l'Hospitalet, per garantir la seguretat i l'habitabilitat, i els veïns han pogut tornar a casa seva.

Després de l'ensurt d'aquest matí quan s'ha produït una deflagració a consequència de d'una fuita de gas al carrer John F. Kennedy, en la cruïlla amb Francesc Cambó i l'Hospitalet, el barri comença a reprendre la normalitat. Els infants del casal que es fa al Centre Cívic de les Planes han tornat a l'equipament i els usuaris del menjador de la gent gran també poden utilitzar el servei sense problemes. Segons fonts de les companyies subministradores, encara hi ha 1.200 veïns i veïnes sense gas i s'espera que puguin recuperar el servei aquesta nit, tret dels edificis més afectats que sembla ser pot trigar una mica més.

Segons fonts de la companyia d'electricitat sembla ser que la deflagració s'ha provocat quan un operari que treballava en l'avaria d'electricitat provocada arran del trencament d'una canonada d'aigua ahir ha danyat una canonada de gas que ha provocat la fuita de gas i la posterior deflagració. Recordem que ahir es va trencar una canonada de canalització d'aigua que va deixar sense subministrament elèctric una part del veïnat. Encara avui es treballava en aquesta reparació elèctrica i han estat aquests treballs el que han provocat la rotur de la canonada de gas.

En paral·lel es treballa en la reparació de la canonada de canalització d'aigua que es va trencar ahir. La previsió és que a principis de la setmana que ve es reobri al trànsit la part afectada. Els operaris continuaran treballant aquest cap de setmana per poder restablir el més aviat possible el trànsit en la zona afectada.

L'Ajuntament informa als ciutadans i ciutadanes que:

En cas de reclamació per danys ocasionats per la falta de subministrament elèctric cal trucar a FECSA ENDESA (800 760 706 o enviar carta a l'adreça avinguda de Vilanova, 12, Barcelona), en cas de reclamació per danys ocasionats per aigua cal trucar a AIGÜES DE BARCELONA (900 710 710), i en cas de reclamació a Gas Natural per danys produïts per l'incendi cal trucar al telèfon 93 454 40 04.

En cas que es detectin problemes de subministrament elèctric s'ha de trucar al 800 760 706 (FECSA ENDESA), en el cas de l'aigua al 900 700 720 (AIGÜES DE BARCELONA) i en el cas del subministrament de gas cal trucar al 900 750 750.