Esteu aquí

Les obres de remodelació del primer tram del carrer del Bon Viatge s'inicien el dilluns 20 de març

La primera fase de las obras, entre la calle Baltasar d'Espanya y Torrent d'en Negre
 Les obres de remodelació del carrer de Bon Viatge, al tram comprès entre els carrers Baltasar d'Espanya i Torrent d'en Negre, començaran el proper dilluns 20 de març. Els treballs d'aquesta primera fase duraran aproximadament un mes, i per això aquest tram estarà tancat al trànsit rodat, tot reservant un espai de pas per als vianants. Per garantir la mobilitat es permetrà l'accés des del carrer Jacint Verdaguer a Torrent d'en Negre. A partir del 10 d'abril es durà a terme la remodelació de l'espai situat al voltant de l'església i l'ermita del Bon Viatge.

Una de les característiques més destacades de la reforma d'aquesta cèntrica i comercial via del barri Centre de Sant Joan Despí és que el vianants tindran més protagonisme. L'Ajuntament va engegar l'any passat un procés participatiu per conèixer l'opinió dels veïns i veïnes i els comerciants, fruit del qual es va elaborar el projecte.

Així, el carrer mantindrà el trànsit rodat en una plataforma que unificarà la calçada i les voreres. La banda dreta del carrer (en direcció a Jacint Verdaguer) concentrarà l’espai d’aparcament, càrregues i descàrregues, a més a més de dos bateries de contenidors que estaran soterrats. Les obres deixaran un carrer més ben il·luminat (es passaran dels 20 punts actuals a 40, tots de leds, i, per tant més eficients), amb més d'una trentena d'arbres, –tot i que es conservaran part dels existents–, i un renovat mobiliari urbà que a més de papereres, sumarà també cadires perquè els vianants gaudeixin més del carrer. Per últim, es renovarà la pràctica totalitat del clavegueram, des del carrer de Baltasar d’Espanya fins a l’avinguda de Barcelona. Les obres tenen un pressupost estimat de 1,3 milions d’euros. Per tal de minimitzar les molèsties que representen unes obres d’aquesta envergadura els treballs es dividiran en 8 fases, amb l'objectiu que estiguin finalitzades aproximadament en sis mesos.Al plànol podeu consultar les incidències viàries de la primera fase de les obres