Esteu aquí

L'Ajuntament presenta la proposta de reforma del passeig de Maluquer als veïns i veïnes

Paseig de Maluquer
L’Ajuntament de Sant Joan Despí remodelarà el Passeig de Maluquer, al Barri Centre. La proposta de reurbanització ja s’ha presentat als veïns i veïnes –que l'han rebuda favorablement– i ara es prodecirà a la redacció del projecte definitiu, que encara no compta amb data d’inici de les obres però es preveu que puguin començar aquest mateix any.

La proposta que s’ha presentat preveu una ampliació de les voreres (ara molt estretes i que passaran a tenir una amplada d'1,80 metres), suprimint l’espai d’aparcament d’una de les dues bandes, per tal de guanyar més espai per als vianants. Un altre canvi important que es durà a terme és el soterrament del cablejat aeri, amb nova il·luminació, així com la creació d’un nou sistema de clavegueram. També es plantarà nou arbrat.

Aquesta remodelació segueix la mateixa línia que les altres obres que s’estan duent a terme a Sant Joan Despí en els darrers anys, com ara als carrers d’en Ribes, de Frederic Casas, de Montilla, d'Àngel Guimerà o de la Mare de Déu de Núria. L’objectiu és construir una ciutat més amable per als vianants, afavorint la mobilitat a peu i facilitat els desplaçaments a la gent gran i les persones amb dificultats de mobilitat, amb voreres més amples i passos de vianants adaptats. Alhora, es pretén eliminar el cablejat aeri i fomentar la il·luminació eficient, a més d’incorporar o ampliar l’arbrat sempre que sigui possible.