Esteu aquí

Acció social

taller fusteria

El Departament d'Acció Social  té com a objectiu marc promoure el benestar de la ciutadania. Els seus objectius específics són: aconseguir l’autonomia personal, familiar i dels grups; millorar la qualitat de vida i promoure la participació; fomentar la cohesió social; prevenir i atendre les situacions de marginació i exclusió (personals i de grup); fomentar la resolució comunitària de les diferents problemàtiques, i atendre les necessitats derivades de la dependència i de la manca de recursos bàsics.

Els serveis socials van destinats a tota la població i s’adrecen a totes les persones, famílies i grups que necessitin informació, orientació o ajut per fer front a situacions carencials. Tot i això es treballa amb més intensitat en totes aquelles situacions en què les mancances siguin més greus; és a dir, atenent especialment a la població en situació més vulnerable.
 


Obert el termini per presentar la sol·licitud d'ajut per al pagament de l'IBI d'aquest any: del 7 d'abril al 14 de juny.


L'Ajuntament de Sant Joan Despí ofereix una subvenció perquè les famílies en situació de vulnerabilitat puguin reduir fins al 50% el cost de l'IBI (impost sobre béns immobles). Les persones que puguin acollir-se a aquesta ajuda han de complir una sèrie de requisits: residir de manera continuada a Sant Joan Despí (com a mínim des l'1 de gener de 2017); que ni la persona sol·licitant ni cap de les que convisquin amb ella sigui propietària d’un altre immoble; que el conjunt d'ingressos de la unitat familiar no sigui superior a 1,5 vegades l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (569,12 euros mensuals i 7.967,73 anuals) o que el valor cadastral de l'habitatge per la qual se sol·licita la subvenció sigui inferior a 120.000 euros.

Per sol·licitar l'ajuda cal presentar una instància a l'OAC (Oficina d'Atenció a la Ciutadania), juntament amb una fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant i la documentació corresponent, que podeu consultar a l’enllaç que trobareu a continuació. El termini per sol·licitar els ajuts ja està obert i es pot fer fins al proper 14 de juny. L'Ajuntament de Sant Joan Despí dedica 10.000 euros a aquestes subvencions.

PDF icon bases_ibi_2017.pdf

 

Noticies de Acció social