Esteu aquí

Nova normalitat SJD

 

Des del 18 de juny tot Catalunya ha superat la fase 3 amb lliure mobilitat interna a tot el territori. Entra en vigor la nova normalitat, que comporta poder realitzar totes les activitats sense cap que estigui prohibida, amb condicions de seguretat i higiene. En aquesta pàgina trobaràs els serveis i equipaments que s'han anat reactivant a Sant Joan Despí des de l'inici de la desescalada i les condicions en què es poden desenvolupar les activitats en aquesta nova etapa.

 

REOBERTURA DE SERVEIS I EQUIPAMENTS A SANT JOAN DESPÍ

 

► Deixalleria de la Fontsanta

La deixalleria de la Fontsanta ha reobert el seu servei per a particulars, amb un aforament màxim de tres persones usuàries. L’horari d'obertura de la deixalleria de la Fontsanta és: de dilluns a divendres, no festius, de 10 a 13.30 h i de 16 a 18.30 h; dissabtes, no festius, de 9 a 13.30 h; el primer diumenge de mes, de 9 a 13 30 h.

 

► Deixalleria mòbil

El servei de la deixalleria mòbil ha reprès la seva activitat amb modificacions en els horaris i en el nombre de parades als barris de la ciutat. Trobareu la deixalleria mòbil:

 • Els dimecres: de 10 a 10.55 h al c. Bon Viatge / pl. Ermita; d’11 a 11.55 h a la pl. del Mercat / c. John F. Kennedy; de 12 a 13 h, al c. Jacint Verdaguer / CC Antoni Gaudí)
 • Els dijous: de 16 a 16.55 h al c. Bon Viatge / pl. Ermita; d’17.05 a 18 h a la pl. del Mercat / c. John F. Kennedy; de 18.05 a 19 h, a l’aparcament del parc de Torreblanca

 

► Biblioteques

Les biblioteques municipals de Sant Joan Despí estan obertes al públic i ofereixen els serveis de préstec, retorn de documents, sales d'estudi, Internet i wifi, amb un aforament del 50%.

Per agafar documents en préstec, heu d’enviar prèviament una petició a la biblioteca per telèfon o per correu electrònic:

 • Biblioteca Mercè Rodoreda: tel. 93 267 57 02 / correu b.st.joand.mr@diba.cat. Horari: de dilluns a dijous, de 15.30 a 20.30 h, i divendres, de 10 a 14 h
 • Biblioteca Martí i Pol: tel. 93 477 12 82 / correu b.st.joand.mmp@diba.cat. Horari: de dilluns a dijous, de 15.30 a 20.30 h, i divendres, de 10 a 14 h

La devolució dels documents que teniu en préstec es realitza mitjançant la bústia de retorn que hi ha a l’entrada de les bibllioteques.

Actualment, no es pot accedir a la col·lecció general de documents, ni a la zona infantil, ni a la de lectura.

 

► Centre Jujol-Can Negre

El Centre Jujol-Can Negre ofereix servei com a punt d'informació turística els dimarts i dijous, de 10 a 13 h, i els dimecres, de 18 a 20 h. També atén consultes sobre els cursos de l’Escola Municipal d’Art i sobre la programació de futures visites. L’espai museístic continua tancat al públic.

 

► Horts municipals

Des del 7 de maig està reobert l’accés als horts municipals de La Moixeta i Pont Reixat. S’ha establert un sistema d’accés altern, en franges de matí i de tarda, i horaris reservats per a les persones més grans de 70 anys.

 

► Tennis Despí

Tennis Despí ha reobert tots els serveis: pistes de tennis i pàdel, classes per a grups i entrenaments personals, sala de fitness i classes dirigides al gimnàs (amb cita prèvia).

 

► Poliesportius Francesc Calvet i Salvador Gimeno

Els poliesportius municipals han reobert tots els seus serveis, amb el seu horari habitual. Estan disponibles els serveis de sala de fitness, activitats físiques dirigides, piscines, wellness, servei de salut, servei d'entrenament personal i el pàdel (Calvet). Les instal·lacions funcionen amb aforament limitat i cal fer reserva prèvia amb 24 hores d'antelació per a les classes d'activitats físiques dirigides.

 

►Piscines recreatives Fontsanta

Les piscines recreatives Fontsanta han iniciat la temporada d'estiu. L'ocupació de les piscines està limitada al 30%. Per accedir-hi, cal fer reserva prèvia amb 48 hores d'antelació. Les piscines funcionen amb torns de matí i de tarda i amb un 50% de descompte en el preu habitual.

 

►Centre de gent gran Cirerers

El Centre de gent gran Cirerers ha reobert els serveis de perruqueria i podologia. La resta de serveis del centre romanen tancats.

 

►Mercats ambulants

Els mercats ambulants reprenen la seva activitat: el mercadillo de les Planes (a la zona de vianants del carrer J. F. Kennedy), a partir del dijous 25 de juny; i el mercadillo del Centre (a la plaça de l'Ermita), a partir del dilluns 29 de juny. Hi haurà un 50% de les parades, que s'aniran alternant setmanalment.

 

►Cementiri municipal

El cementiri municipal de Sant Joan Despí està obert amb el seu horari habitual: de dimarts a dissabte, de 9 a 13 i de 16.30 a 19 h, i diumenges i festius, de 9 a 13 h.

 

CONDICIONS DE LA NOVA NORMALITAT


DISTÀNCIA DE SEGURETAT

 • Tant en espais tancats com a l’aire lliure, la distància física interpersonal de seguretat s’estableix en 1,5 m en general.
 • A més, un espai de seguretat equivalent a 2,5 m2 per persona, excepte que per la tipologia de l’activitat hi hagi vigents valors més restrictius.

 

MASCARETES

 • Ús per persones de 6 anys en endavant.

 • A la via pública, en espais a l’aire lliure i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que estigui obert al públic, sempre que no sigui possible mantenir una distància física interpersonal de seguretat d’1,5 m entre persones que no mantenen una relació i un contacte propers de forma molt habitual.

 • En tots els mitjans de transport públic i col·lectiu.

 • No estan obligades al seu ús les persones que presentin algun tipus de malaltia o dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada per la utilització de la mascareta. Tampoc si, per la seva situació de discapacitat o dependència, no disposen d’autonomia per treure’s la mascareta o bé presenten alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització. Tampoc serà exigible en el cas d’exercici físic esportiu a l’aire lliure ni en els supòsits de força major o situació de necessitat o quan per la mateixa naturalesa de les activitats l’ús de la mascareta sigui incompatible, d’acord amb les indicacions de les autoritats sanitàries.

 

REUNIONS I TROBADES

 • Es permeten les reunions i trobades entre persones, incloent-hi la pràctica esportiva no professional ni federada, sempre que no comportin aglomeracions ni superin els aforaments vigents en cada cas.

 

PROTECCIÓ DE LA POBLACIÓ ESPECIALMENT VULNERABLE

 • Les persones titulars de les diverses activitats han de garantir l’atenció preferent que minimitzi el temps d’estada a l’interior dels locals o establiments i que faciliti la mobilitat a l’interior a les persones vulnerables d’acord amb el criteri de les autoritats sanitàries, o bé quan per les seves característiques personals no puguin usar mascareta.

 

ESPAIS DE CONCURRÈNCIA PÚBLICA

Als espais de concurrència pública s’han de mantenir les limitacions d’aforament següents:

 • En edificis i espais tancats: Un màxim de 1.000 persones de peu o 2.000 persones totes en seients preassignats.

 • En espais a l’aire lliure: Un màxim de 2.000 persones o 3.000 persones totes en seients preassignats

 

ESTABLIMENTS D'HOSTALERIA I RESTAURACIÓ

 • En els establiments d’hostaleria i restauració, així com en qualsevol activitat oberta al públic, tant a l’aire lliure com en edificis i espais tancats, en què es preveu el consum d’aliments i begudes que facin inviable l’ús de mascareta constant, s’ha de garantir la distància d’1,5 metres entre persones.