Esteu aquí

Sant Joan Despí es mobilitza pels drets de les dones i per la igualtat real

08/03/2018 - Ajuntament

Sant Joan Despí s'ha mobilitzat aquest dijous 8 de març en defensa dels drets de les dones i per reivindicar una igualtat real en tots els àmbits de la societat. A les 12 hores ha tingut lloc una concentració a la plaça de l'Ermita que ha aplegat més de 300 persones convocades pel Consell de Dones per donar suport a la vaga feminista, que compta amb l'adhesió de l'Ajuntament.

Durant la concentració s'ha llegit un manifest per expressar el compromís de Sant Joan Despí amb les dones i amb la defensa dels seus drets. En aquest manifest es reivindica una societat lliure d'actituds masclistes i s'hi fan paleses les múltiples discriminacions i desigualtats que pateixen les dones. Per això, la ciutat reivindica eliminar la bretxa salarial i de les pensions, el dret a una vida lliure de violències masclistes, el dret de les dones a decidir sobre el propi cos, a ser visibles en els espais de representació i de decisió, i a una corresponsabilitat en els treballs domèstics i de cures.

La concentració, que ha comptat amb l'assistència de l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha continuat amb una marxa reivindicativa pels carrers del barri Centre fins acabar de nou a la plaça de l'Ermita.

A banda de la concentració, aquest dijous a la tarda, en motiu de la manifestació feminista que tindrà lloc a Barcelona, s'ha fixat com a punt de trobada l'estació de Rodalies de Sant Joan Despí a les 17.15 hores.

Adhesió de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Joan Despí dona suport a la vaga feminista tal com va aprovar el Ple municipal en una declaració institucional el 22 de febrer passat. Durant el dia d'avui, tots els edificis i equipaments municipals (centres cívics, biblioteques, poliesportius, atenció ciutadana...) estaran oberts durant el seu horari habitual i funcionaran segons els serveis mínims decretats en motiu de la vaga. Cal recordar també que la Generalitat ha decretat serveis mínims en el transport públic i en l'àmbit sanitari i de l'educació.

Els actes del Dia de les Dones continuaran durant tota la setmana amb diferents activitats, com la segona edició de la Diada de Dones Despí, que se celebrarà dissabte dia 10 a la plaça de l'Ermita, amb activitats i carpes de les diferents entitats de dones i d’altres associacions locals que se sumaran a aquesta trobada.