Esteu aquí

Concentració ciutadana davant l'Ajuntament contra les agressions sexuals

26/06/2018 - Alcalde

Desenes de persones s'han concentrat aquest dimarts 26 de juny al vespre al davant de l'Ajuntament de Sant Joan Despí per expressar el seu rebuig contra les agressions sexuals i contra totes les formes de violència masclista. L'Ajuntament ha convocat aquesta concentració per condemnar la presumpta agressió sexual patida per una jove el mes de maig passat al municipi veí de Molins de Rei quan va ser objecte d'una violació múltiple.

La concentració ha comptat amb la participació de l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, així com de regidors de diferents grups municipals i de nombrosos veïns i veïnes de la ciutat, que han manifestat la seva repulsa contra les agressions sexuals. L'alcalde ha destacat "la ferma voluntat de Sant Joan Despí de seguir lluitant i denunciant aquesta xacra".

D'aquesta forma, l'Ajuntament de Sant Joan Despí s'ha sumat a les concentracions unitàries convocades per avui a la comarca del Baix Llobregat per condemnar les agressions sexuals, després que hagi transcendit el cas d'un grup d'homes que presumptament va agredir sexualment una jove a la sortida d'una discoteca de Molins de Rei el 19 de maig passat. Els presumptes autors de la violació múltiple estan en llibertat provisional per ordre del jutjat d'instrucció número 1 de Sant Boi de Llobregat.

En un comunicat, l'Ajuntament de Sant Joan Despí ha manifestat tot el seu suport a la víctima i a la seva família i ha expressat la condemna enèrgica d'aquests fets. "Les agressions sexuals són una de les formes de violències masclistes, un delicte que atempta contra la llibertat i la dignitat de les persones i que degrada no només les dones que el pateixen, sinó que degrada tota la ciutadania", expressa el comunicat.

L'Ajuntament es compromet a seguir denunciant totes les violències masclistes i a continuar treballant conjuntament, institucions i moviments feministes per eradicar aquesta xacra de la nostra societat.