Esteu aquí

Sant Jordi torna al carrer el 23 d'abril amb activitats amb seguretat i distància

23/04/2021 - Cultura

El 23 d'abril, Sant Joan Despí recupera certa activitat al carrer amb motiu de la Diada de Sant Jordi, sempre aplicant la normativa de seguretat sanitària i amb propostes culturals especialment pensades davant la situació pandèmica actual provocada per la COVID-19.

Venda de llibres i roses 

Els llibres i les roses tornaran a ser protagonistes de la diada. De 9 a 21 hores, hi haurà parades de venda a la plaça de l’Ermita i a la plaça de Catalunya (Centre), al carrer de John F. Kennedy (les Planes), a la plaça de l’Estatut (Residencial Sant Joan) i a la plaça de Maria Aurèlia Capmany (Pla del Vent-Torreblanca). S'habilitaran mesures per garantir la distància de seguretat, el control de l'aforament i la higiene.

Escriptores i escriptors de Sant Joan Despí signaran exemplars dels seus llibres a les carpes que hi haurà instal·lades a la plaça de l'Ermita i al carrer de John F. Kennedy. Hi participaran Manuel Lara, Joan Iturat, Josep M. Isern, Irene Funes, Enrique García, Ade Akinfenwa, Ghislain Audion, Cristina Busto, Concepción Mostazo, Pepa Mayo, Elena Miguel, Sandra Colavidas, Mariah Meneses i Silvia Oussedik. 

Instal·lació artística a Can Negre

El 23 d'abril, la façana de Can Negre lluirà amb una instal·lació artística on la rosa serà la protagonista indiscutible. Una idea a càrrec de l’Escola Municipal d’Art que de ben segur sorprendrà a totes les persones que passin per la plaça de Catalunya. Hi haurà també una catifa floral a l’entrada de Can Negre.

Cultura des dels balcons

A la tarda, balcons i terrasses de la ciutat seran escenari de mini concerts musicals, recitals efímers i altres petites actuacions, entre les 18 i les 20 hores. Per gaudir-ne, només caldrà passejar pels carrers del Bon Viatge, de Baltasar d’Espanya i del Torrent d’en Negre, al barri Centre; i per les places d’Antonio Machado, de Sant Joan i del Carme, a les Planes. Participen en aquesta experiència –coneguda com la balconitis– els artistes següents: Bárbara Sweet, Josep Lluís Blanch, Dani Orviz, Pulmón Beatbox, La Maria Rosa, Sara Sansuan i l’Escola de Música Enric Granados.

Aniversari del CC Mercè Rodoreda 

Amb motiu del 10è aniversari del Centre Cultural Mercè Rodoreda, el dia de Sant Jordi podreu gaudir d’una obra artística en forma de pintura 3D realitzada per l’artista Toni Ortiz. Gaudiu d'aquesta experiència artística entre les 17 i les 21 hores.

CONSULTA EL PROGRAMA DE SANT JORDI A SANT JOAN DESPÍ 2021