Esteu aquí

Març, el mes de les dones a Sant Joan Despí

IV Lila Cabaret

02/03/2017 - Dona

Les dones seran les protagonistes del mes de març a Sant Joan Despí, amb una programació especial amb actes organitzats per l’Ajuntament, el Consell de Dones, la xarxa de biblioteques i diverses entitats de la ciutat. L’objectiu és commemorar el Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març, i fer-lo extensiu a tot el mes, sota el lema “Les dones compartim sabers”.

El plat fort de la programació és la primera Diada de Dones Despí, una trobada d’entitats que se celebrarà aquest dissabte 4 de març. Des de les 11 hores, la Plaça de l’Ermita acollirà una gran varietat d’activitats per a tots els gustos i obertes a tothom. Els santjoanencs i les sanjoanenques podran gaudir de classes de zumba, sardanes, ioga... també tallers de patchwork o pancartes reivindicatives, així com crear un mandala gegant o passar pel photocall feminista, entre altres activitats. També hi haurà un racó de lletres liles, amb un concurs d’escriptura ràpida, una exposició de fragments de relats d’escriptores santjoanenques, signatura de llibres, un racó de lectura de contes per la igualtat per a infants i una mostra de llibres de dones. A les 13 hores es llegirà el manifest a càrrec del Consell de Dones, s’entregaran els premis del concurs de vídeos #NoEmToquisElWhatsapp i del d’escriptura ràpida. En cas de pluja, les activitats es traslladaran al Foment Cultural i Artístic.

I aquesta jornada només serà el tret de sortida, ja que durant tot el mes de març es durà a terme una gran varietat d’activitats: esportives com un partit de futbol de mares o un seminari de defensa personal femenina, reivindicatives com cinc minuts de silenci per les víctimes de la violència masclista o culturals com el club de lectura de La modista i altres dones, de Carme Via Sala. Però no tot són activitats noves. Com cada any, també se celebrarà el tradicional sopar de dones (les entrades ja estan a la venda al Centre Cívic Les Planes i a l'Àrea de Serveis a la Persona) i el ball del Dia de la Dona. Una altra activitat destacada és el V Lila Cabaret, un espectacle amb música, dansa, humor i màgia a càrrec de dones. Aquest any estarà presentat per la Maga Amelie i comptarà amb les actuacions de les artistes locals Sara Pérez i Carla Collado, així com l'excantant de Pastora Dolo Beltrán, que actuarà amb el guitarrista Jordi Busquets. Podeu consultar en detall totes les activitats al programa que trobareu a continuació i a l’agenda.

A més, el programa Utopies Concretes per a un món millor dedica la seva primera utopia a les dones, sota el títol Dona, clau per al desenvolupament i la democràcia. El dimecres 15 de març a les 19.30 hores la sala d'actes del Centre Cívic Les Planes acollirà el cafè-col·loqui El paper de la dona en la construcció de la demòcracia als municipis marroquins, amb Zakia Mrini, diputada al parlament marroquí i presidenta de la comissió d'interior, de les comunitats territotials i governs locals. Paral·lelament, del 10 al 20 de març es podrà visitar l'exposició Dona, la força del canvi, a la Biblioteca Miquel Martí i Pol.


programa dones