Esteu aquí

La ciutadania de Sant Joan Despí s'uneix contra la desigualtat de gènere

08/03/2017 - Dona

Aquest dimecres 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la ciutadania de Sant Joan Despí s’ha unit contra la discriminació, els masclismes i la violència de gènere, encara molt presents al món i en la nostra societat. D’aquesta manera, a les 12 hores, santjoanencs i santjoanenques s’han reunit davant de l’Ajuntament, sumant-se a la crida feta per diverses entitats de dones a nivell mundial amb l’objectiu de mostrar la unitat femenina contra les violències masclistes i la desigualtat de gènere.

L’alcalde de la ciutat, Antoni Poveda, ha volgut dedicar unes paraules a la necessitat de continuar lluitant contra les desigualtats que les dones afronten cada dia, en la vida personal i laboral. També ha volgut posar de manifest que la desigualtat de gènere no és només un problema de les dones sinó que afecta el conjunt de la societat. La concentració ha acabat amb uns minuts de silenci en record de les víctimes de la violència masclista.

Durant tot el mes de març, Sant Joan Despí i les seves entitats han preparat una programació especial dedicada a commemorar aquest dia, en la qual les dones són les protagonistes. Entre les activitats que estan per venir cal destacar el tradicional sopar de dones d’aquest divendres 10 (les entrades ja estan exhaurides) o el ball del Dia de la Dona, que organitza l’Associació de Dones Progressistes el proper dissabte 25 de març. També cal destacar l’oferta teatral, que des d’aquest 8 de març s’ofereix un 2x1 per al Lila Cabaret i l’obra Vagas y Maleantas.