Esteu aquí

Sant Joan Despí es concentra en rebuig de les violències masclistes

09/07/2019 - Dona

Sant Joan Despí s'ha sumat a les concentracions de rebuig de les violències masclistes per expressar la solidaritat amb la víctima de l'agressió de Manresa i per donar suport a totes les dones víctimes de violacions, tot refermant el compromís de la ciutat en la lluita contra el masclisme i contra la cultura de la violació.

La concentració de rebuig i denúncia ha tingut lloc el dilluns 8 de juliol a la tarda al davant de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, tal com ha succeït en molts altres municipis de Catalunya, en una iniciativa promoguda pels moviments feministes.

En relació a la presumpta violació en grup que va patir una menor a Manresa l'any 2016, que ara s'està jutjant a l'Audiència de Barcelona, l'Ajuntament de Sant Joan Despí expressa la més enèrgica condemna d'uns fets absolutament intolerables i deixa constància de la solidaritat amb la víctima i amb totes les dones víctimes de la violència masclista. L'Ajuntament també reafirma el seu compromís permanent en la lluita contra qualsevol de forma de violència contra les dones y en la necessitat de fer polítiques contra el masclisme i contra la cultura de la violació.

El cas de la menor de Manresa, on la fiscalia acusa els sis imputats d'un delicte d'abusos sexuals i no d'agressió sexual, ha tornat a generar una gran controvèrsia per la tipificació del delicte i per la impunitat de les agressions masclistes, tal com va passar en l'anomenat cas de La Manada.

L'Ajuntament de Sant Joan Despí disposa del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) que ofereix atenció psicològica, orientació jurídica, assessorament i atenció específica en casos d'urgència per violència masclista. Per concertar cita prèvia cal trucar al 93 477 00 51.