Esteu aquí

Tallers sobre violències masclistes i apoderament de les dones a la Jornada Feminista del dissabte 23

21/11/2019 - Dona

Aquest dissabte se celebra la II Jornada Feminista contra les violències masclistes al Centre Cívic Les Planes. Una iniciativa de l'Ajuntament de Sant Joan Despí per promoure la resiliència i l'apoderament de les dones i per reflexionar sobre l'abordatge de les violències masclistes.

La jornada comença a les 10 hores amb una taula rodona on debatrem sobre els reptes actuals de l'abordatge de les violències masclistes amb les següents ponències: La realitat del sistema judicial en el tractament de les violències masclistes, a càrrec d'Eva Ribó, degana del Col·legi d'Advocats de Sant Feliu; Com revisar el model d'intervenció de les violències masclistes per tal de fer un abordatge amb perspectiva feminista, a càrrec de Maribel Cárdenas, directora de Polítiques d'Igualtat i LGTBI de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet i professora associada a la UAB; i La intervenció en homes agressors i l'impuls de les masculinitats alternatives, a càrrec de Laila Aljende, psicòloga del Servei d'Atenció a Homes per la promoció de relacions no violentes (SAH). La taula estarà moderada per la tinenta d'alcalde d'Igualtat de l'Ajuntament de Sant Joan Despí, Judith Riera.

La segona part de la jornada tindrà un caire pràctic, amb la celebració de quatre tallers simultanis vivencials i dinàmics al voltant de les violències masclistes, la resiliència i l'apoderament de les dones. La programació de tallers és la següent: taller de Contact Improvisació, a càrrec d'Aurore Valverde, ballarina i performer; taller 'La Rumbeta del Sa Amor', a càrrec d'Acompany-Arte; taller d'Autodefensa feminista, a càrrec d'Autodefensa Marga; i taller sobre la representació de les violències masclistes als mitjans de comunicació, a càrrec de Drac Màgic-Observatori de les Dones en els Mitjans de Comunicació.

La participació a la jornada és gratuïta. Per participar-hi, cal inscripció prèvia a donesdespi@sjdespi.net o a l'Àrea de Serveis a la Persona (av. Barcelona, 41 - tel. 93 477 00 51).