Esteu aquí

Vint anys del Consell Municipal de les Dones

22/10/2019 - Dona

El Consell Municipal de les Dones de Sant Joan Despí ha celebrat els 20 anys de la seva posada en marxa. La reunió ordinària del consell celebrada el dilluns 21 d'octubre ha servit per commemorar el vintè aniversari d'aquest òrgan consultiu i de participació municipal.

El consell és un dels més antics de la comarca del Baix Llobregat i destaca pel seu compromís amb els drets de les dones i la lluita contra les desigualtats. Està integrat per representants d’entitats de dones, associacions de veïns i veïnes, partits polítics, sindicats (CCOO, UGT) i entitats mixtes de la ciutat interessades en participar en el màxim òrgan de representació i decisió ciutadana pel que respecta a les polítiques públiques per la igualtat d’oportunitats.

Es tracta d'un òrgan consultiu i de participació municipal per a aquelles qüestions d'interès per a les dones de Sant Joan Despí i tot allò que suposi una millora del seu benestar i qualitat de vida. El Consell Municipal de les Dones té, entre altres finalitats, la d'estimular la participació i l'associacionisme dels col·lectius de dones; debatre sobre temes que contribueixin a promoure la presència de les dones a la societat en tots els àmbits i a atendre a aquelles dones que pateixen situacions greus; promoure accions de solidaritat per al benestar de les dones; proposar la realització de debats i campanyes; i proposar procediments que afavoreixin la presència de les dones en els serveis i empreses municipals.

Durant la celebració del vintè aniversari del consell, la primera tinenta d'alcalde i coordinadora del govern, Belén García, ha destacat que el consell "ha estat una eina útil i eficaç de coordinació, organització i treball compartit entre les diferents entitats de dones de la ciutat, així com de la resta del teixit associatiu" i que "ha permès articular un treball conjunt i transversal, coordinat, per incorporar la perspectiva de gènere a l’activitat associativa i també a l’activitat municipal que desenvolupa l’Ajuntament de Sant Joan Despí".