Esteu aquí

Inaugurat el nou estadi Johan Cruyff a la Ciutat Esportiva del Barça

27/08/2019 - Esports

La Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona a Sant Joan Despí ja disposa de la seva instal·lació més emblemàtica: l’estadi Johan Cruyff, que s’ha inaugurat aquest dimarts 27 d’agost al vespre.

Prèviament a l’inici dels actes protocolaris, a l’exterior de l’estadi hi ha hagut diferents actuacions, amb la participació de l’Esbart Dansaire de Sant Joan Despí, de la Colla de Geganters de Sant Joan Despí i de la Colla de Diables de Sant Joan Despí.

La inauguració ha començat amb la descoberta d’una placa a la llotja presidencial de l’estadi. L’acte ha estat presidit pel president del Futbol Club Barcelona, Josep Maria Bartomeu, i per l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda.

També hi han assistit el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera; la consellera de la Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó; la consellera d’Empresa i Coneixement, Maria Àngels Chacón; regidors i regidores de l’Ajuntament de Sant Joan Despí, i representants de la família Cruyff.

L'encarregada de descobrir la placa inaugural del nou estadi ha estat Danny Cruyff, esposa de Johan Cruyff, acompanyada pels seus fills Jordi i Suzila.

Durant aquest acte, l’alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha donat la benvinguda al nou estadi i ha dit que “serà un exemple i una referència mundial que projectarà Sant Joan Despí arreu del món”.

Poveda ha destacat que l’estadi “s’integra en un sector amb la Ciutat Esportiva i 800 habitatges, més del 40% dels quals protegits”. L’alcalde ha posat de relleu que “en la urbanització i desenvolupament d’aquest sector, s'ha tingut cura de diversos aspectes mediambientals i de mobilitat. Tenim una estació de Rodalies a prop, una estació del tramvia, i 6 línies d’autobusos al voltant, a banda de 900 places d’aparcament”.

Per la seva banda, el president del Futbol Club Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha manifestat que el club inaugura l’estadi “amb molta il·lusió i moltes esperances. A Sant Joan Despí estem inaugurant un estadi i també ajudant a la transformació de la ciutat amb un nou barri que està creixent”.

Després de la descoberta de la placa, sobre la gespa han tingut lloc la cerimònia d’inauguració i el xut d’honor, que ha efectuat Jordi Cruyff, acompanyat pels capitans del Barça masculí (Leo Messi, Sergio Busquets, Gerard Piqué i Sergi Roberto), la capitana del Barça femení (Marta Torrejón) i el capità del Barça B (Ferran Sarsanedas).

Finalment, s’ha disputat el partit d’estrena del camp, que ha enfrontat els juvenils del Futbol Club Barcelona i de l’Ajax d’Amsterdam, amb victòria per a l'equip holandès per 0 a 2.

El nou estadi Johan Cruyff té capacitat per a 6.000 espectadors i acollirà des d’aquesta temporada els partits del Barça Femení, del Barça B i del Juvenil A. Es tracta d’un estadi modern, eficient i funcional que s’ha edificat amb criteris de sostenibilitat i accessibilitat.