Esteu aquí

Sant Joan Despí, protagonista d’una prova pilot de l’AMB d’una app per moure’s en bicicleta

07/04/2021 - Mobilitat

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha triat Sant Joan Despí com a municipi per realitzar una prova pilot d’una aplicació que facilita els desplaçaments urbans en bicicleta. L’AMB desenvolupa el projecte en col·laboració amb Géovélo, empresa experta en tecnologia digital per a la bicicleta que col·labora amb més de 20 ciutats. 

Géovélo ha desenvolupat una aplicació amb calculador de rutes per a bicicletes, navegació GPS i tractament de les dades aportades per les persones usuàries, el que permet analitzar la qualitat de les infraestructures per a la bicicleta. 

El projecte de l’AMB ha començat amb una prova pilot a Sant Joan Despí, que consisteix a digitalitzar les infraestructures i serveis de la ciutat relacionats amb la bici. 

Aquest dimecres ha tingut lloc una trobada tècnica i una aplicació pràctica a Sant Joan Despí, amb la participació de representants de l’Ajuntament, l’AMB i Géovélo.

L’alcalde de Sant Joan Despí i vicepresident de Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, ha manifestat que aquest projecte “permet millorar la informació sobre la infraestructura ciclista disponible al nostre territori i també dels serveis associats a la bicicleta”. Segons Poveda, aquesta i altres iniciatives volen “facilitar una metròpolis més ciclable, més segura, més sostenible i més saludable”